Grillatut porsaankyljykset

Porsaankyljykset valmistuvat nopeasti grillissä ja teriyakikastike kruunaa annoksen!

Tarvitset:

  • Porsaan kyljystä, n. 600 g
  • Kurkkua, ½ kpl
  • Limeä, 1 kpl
  • Porkkanoita, n. 250 g
  • Kevätsipulia, 1 nippu
  • Riisiä, ½ pakkausta
  • Suolaa
  • Soijakastiketta
  • Mustapippuria
  • Maissitärkkelystä
  • Hunajaa

Porsaankyljysten valmistusohjeet:

1. Sytytä grilli jos haluat grillata.

2. Keitä 4 annosta riisiä pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Teriyakikastike: Yhdistä pieneen kattilaan 0,75 dl soijakastiketta, 1,5 dl vettä, 1 rkl maissitärkkelystä ja 3 rkl hunajaa. Kiehauta ja anna porista muutama minuutti, kunnes kastike saa sopivan koostumuksen.

4. Leikkaa porsaankyljykset (n. 600 g) n. 1 cm paksuisiksi vipaleiksi. Mausta liha suolalla (3/4 tl) ja vastajauhetulla mustapippurilla (1/2 tl). Grillaa liha tai paista se vaihtoehtoisesti paistinpannussa tilkassa öljyä, 2-3 min per puoli, kunnes se on läpikypsää (sisälämpötila 72°C).

5. Suikaloi 1 nippu kevätsipulia ja 1/2 kurkkua. Kuori 250 g porkkanoita ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Laita vihannekset vadille ja valuta päälle hieman oliiviöljyä.

6. Raasta limen uloin kuori hienoksi. Ripottele limenkuoret vihannesten päälle ja leikkaa raastettu lime lohkoiksi.

7. Tarjoile terijyakikastike porsaankyljysten, riisin, vihannesten ja limelohkojen kanssa.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää