Borlotti-chilipata limellä

Herkullinen borlottipata sopii nautittavaksi sateisena kesäpäivänä!

Tarvitset:

  • Lehtipersiljaa, ½ ruukkua
  • Borlottipapuja, 1 pakkaus
  • Sipulia, 1 kpl
  • Kidneypapuja, 2 pakkausta
  • Limeä, 1 kpl
  • Porkkanoita, 2 kpl
  • Paseerattua tomaattia, 1 pakkaus
  • Kermaviiliä, 2 dl
  • Leipää, 1 kpl
  • Kesäkurpitsaa, 1 kpl
  • Balsamiviinietikkaa
  • Jauhettua kanelia
  • Juustokuminaa
  • Kasvisliemikuutioita
  • Kuivattua oreganoa
  • Mustapippuria
  • Oliiviöljyä
  • Sambal oelek/ sweet chili -kastiketta
  • Soijakastiketta
  • Sokeria
  • Suolaa
  • Valkosipulinkynsiä

Borlotti-chilipadan valmistusohjeet:

1. Hienonna 1 sipuli ja 1 kesäkurpitsa. Kuori 2 porkkanaa ja viipaloi ne. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä paistopadassa. Lisää pannuun sipuli, muut vihannekset sekä 2 puristettua valkosipulinkynttä ja kuullota 4-5 min.

2. Sekoita pataan 1 rkl sokeria, 1 rkl kuivattua oreganoa, 2 tl juustokuminaa, ¼ tl jauhettua kanelia, 1 kasvisliemikuutio ja 1 pakkaus paseerattua tomaattia. Anna porista 6-8 min.

3. Lisää joukkoon 1 pakkaus borlottipapuja ja 2 pakkausta kidneypapuja (huuhdottuja ja valutettuja), 2 ½ dl vettä, 2 rkl balsamiviinietikkaa, 1 rkl soijakastiketta ja ½ rkl sambal oelek/ sweet chilikastiketta. Anna kiehua 1-2 min. Lisää ripaus suolaa ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan.

4. Leikkaa 1 lime lohkoiksi ja hienonna ½ ruukkua lehtipersiljaa karkeasti. Laita kermaviili (2 dl) esille kulhoon.

5. Ripottele persilja chilipataan. Tarjoile borlottichili leivän, limelohkojen sekä kermaviilinokareen kanssa.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää