✔️ Ilmainen toimitus ✔️ Helppo muokata ✔️ Et sitoudu ✔️ Turvallinen

NAMS - tomaattien Chardonnay

Julkaistu 20 lokakuu 2020

NAMS - tomaattien Chardonnay

Useimmat tietävät että viinirypäleissä on eroja, mutta harvempi on tullut ajatelleeksi, että tomaattilajikkeissa erot ovat aivan yhtä isoja.

Me olemme usein Suomessa tottuneet ostamaan tomaattimme nimettöminä laareista. Siksi niistä on vaikeaa tietää mitä lajiketta ne ovat tai missä ja miten ne on kasvatettu. Varsinkin talvisaikaan riskinä on päätyä käyttämään raakoina poimittuja, mauttomia ja varastoissa kypsytettyjä tomaatteja. Nykyään myös Suomen marketeista löytyy erikseen pakattuja lajiteltuja tomaatteja. Esimerkiksi Sannan Ruokakassista viikottain löytyvät NAMS terttutomaatit ovat Roterno-lajiketta.

NAMSin Roternot kasvatetaan valvotuissa olosuhteissa Porissa, jossa kasvihuoneet lämmitetään sertifioidulla kaukolämmöllä ja kastellaan kierrätetyllä sadevedellä. Roternot ovat keskikokoisia, syvänpunaisia, pyöreitä, kirsikkatomaattien isoveljiä ja -siskoja. Niiden makeus ja kirpeys ovat hyvässä tasapainossa ja siksi ne sopivat erinomaisesti salaatteihin, sellaisenaan leivän päälle, ja makeina, mutta pehmeänmakuisina, kaikenlaiseen ruoanlaittoon. Ehkä niitä voisi kutsua tomaattien Chardonnayksi.

Tiesitkö, että Sannan Ruokakassi käyttää koko vuoden ainoastaan porilaisia NAMS tomaatteja?

Lisää julkaisuja