✔️ Ilmainen toimitus ✔️ Helppo muokata ✔️ Et sitoudu ✔️ Turvallinen

Hyvää tekevä tomaattikastike

Julkaistu 10 syyskuu 2020

Hyvää tekevä tomaattikastike

Sannan Ruokakassista syksyn aikana löytyvä tomaattikastike on todellinen löytö laadukkuutensa ja tarinansa näkökulmasta. Sannan Ruokakassin työntekijän Katarinan korviin oli kantautunut huhuja Si Puo Fare osuuskunnan hienosta työstä ja herkullisista luomutuotteista. Sisilian matkallaan hän kävi tutustumassa paikkaan.

Sisilialaisen barokkikaupungin kupeesta
löytyy Si Puo Faren tila

Si Puo Faren luomutila on muutaman kivenheiton päästä idyllisestä pienestä barokkikaupungista Notosta. Vain 10 vuotta sitten tilan paikalla oli hylättyä vanhaa viljelysmaata, joka oli jätetty oman onnensa nojaan. Nyt hedelmäpuut, pähkinäpuut ja kasvimaat vihertävät ja kukoistavat taas ja paikka on päässyt uuteen loistoon.

Yhteiskunnallinen osuuskunta perustettiin vuonna 2013. Si Puo Faren toiminnan keskiössä on yhteisöllinen maanviljely ns. ”Social agriculture”, jolloin maanviljelystä ja sadon hyödyntämistä käytetään luomaan positiivisia yhteiskunnallisia vaikutuksia ja sosiaalista osallisuutta. Yhteiskuntaan integroituminen, huono-osaisten auttaminen ja yhteisöllisyys ovat Si puo faren toiminnan keskiössä. Vierailun aikana välittyi kuva lämminhenkisestä pienestä työyhteisöstä, johon kaikki ovat tervetulleita.

Si Puo Faren korkealaatuiset tuotteet ovat saaneet paljon kiitosta. Si Puo Faren filosofian mukaan tuotteet ovat niin luonnollisia kuin mahdollista ja pääosassa ovat laadukkaat hedelmät ja vihannekset. Ruokakassista löytyvien tomaattikastikkeiden sisällisluettelon aineosina löytyykin ainoastaan kirsikkatomaatti ja basilika. Noton laakso soveltuu täydellisesti juuri tomaatin viljelyyn ja Si Puo Faren tilalla kasvavalle kirsikkatomaattilajikkeelle onkin myönnetty EU:n maantieteellinen IGP alkuperäismerkintä.

Lisää julkaisuja