✔️ Ilmainen toimitus ✔️ Helppo muokata ✔️ Et sitoudu ✔️ Turvallinen

Arjen ajanhallinta

Julkaistu 05 elokuu 2019

Arjen ajanhallinta

Meneekö kaikki vapaa-aika arjen perusasioiden pyörittämisessä? Jos kauppareissut ja pyykkivuoret estävät oman ajan, harrastukset ja rentoutumisen, kannattaa tarkastella ajanhallintataitojaan kriittisesti: kiire ja kaaos on saattanut saada yliotteen sinusta! Viidellä vinkillämme helpotat kiireitä ja voitat arkirumban.

1. Suunnittele huolella

Käyttäkää yhteistä kalenteria. Kun tiedät jo ennen maanantaita, mitä tulevalla viikolla on tiedossa, on arjen askareet helpompaa aikatauluttaa. Samalla esimerkiksi perheen yhteisistä ruokahetkistä on helpompaa pitää kiinni.

Ruoanlaitto koko perheen voimin säästää aikaa

2. Valmistele etukäteen

Valmistelu on arjen ajanhallinnan perusta. Valitse siis jo illalla vaatteet seuraavalle aamulle, ja laita vaikkapa tuorepuuro jääkaappiin tekeytymään. Säästät koko perheen aikaa aamulta!
Myös ruoanlaitto helpottuu, kun tekee osan vaiheista jo valmiiksi. Pilkkomalla esimerkiksi kasvikset ja vihannekset jo etukäteen olet heti valmis ryhtymään suoraan asiaan, kun alat laittaa ruokaa.

3. Yhdistäkää voimanne

Arjen askareissa riittää jokaiselle oma osansa. Jakakaa siis tehtävät, saatte lyhyessä ajassa enemmän aikaan! Lapset voivat hyvin auttaa esimerkiksi pyykkien ripustamisessa tai aloittaa ruoanlaiton helpoista tehtävistä heti koulusta tultuaan. Loput vaiheet teet itse helpommin. Lapset on muutenkin hyvä ottaa mukaan osallistumaan; näin he oppivat tärkeitä taitoja.

4. Pidä kiinni vuorokausirytmistä

Kun kiire painaa päälle, on helppoa varastaa aikaa nukkumiselta. Jos yöunet jäävät vajaiksi, kostautuu se seuraavana päivänä, kun väsymys painaa päälle. Tällöin arjen askareet saatetaan laiminlyödä; terveellisen, monipuolisen ruoan sijaan nautitaan ravintoköyhiä välipaloja tai roskaruokaa, pyykkivuori kasvaa ja väsymyksen sekä pahoinvoinnin kierre on valmis. Pidä siis huolta vuorokausirytmistäsi, keho ja mieli kiittävät!

5. Ulkoista

Kaikkeen ei tarvitse pystyä itse. Mieti, mitkä ovat niitä arjen askareita, joita lykkäät eniten niitä vältellessäsi? Entä mihin kuluu eniten aikaa vapaa-ajasta? Hyötyisittekö esimerkiksi siivouspalvelusta? Vai säästäisitkö kauppareissuihin ja ruokien suunnitteluun kuluvan ajan ruokakassipalvelun avulla?


Sannan Ruokakassin avulla ulkoistat arki-illallisista huolehtimisen ravitsemusneuvonantaja Sannalle, ja saat monipuoliset ja terveelliset reseptit sekä laadukkaat, huolella valitut raaka-aineet kotiovellesi toimitettuna. Kun tiedät, että perheen arki-illalliset ovat hoidossa ja ruokakassi saapuu joka maanantai, on arkeen helppo luoda selkeät ruokarutiinit. Samalla säästät aikaa – ja rahaa!

Sannan Ruokakassin tilaus netistä on helppoa ja vaivatonta

Kaikkeen ei tarvitse pystyä itse. Mieti, mitkä ovat niitä arjen askareita, joita lykkäät eniten niitä vältellessäsi? Entä mihin kuluu eniten aikaa vapaa-ajasta?

-Sanna


Kiinnostuitko Sannan Ruokakassista? Lue lisää laajasta kassivalikoimastamme tai katso, mitä mieltä Friisin perhe on ollut ruokakassipalvelusta!


Friisin perhe

"Sannan Ruokakassi on ollut meille todella hyvä palvelu. Olemme saaneet monipuolista ruokaa kolme kertaa viikossa valmiiksi mietittynä ja kotiin toimitettuna. Se sopii perheellemme erittäin hyvin.

Kun joka viikko tulee tehtyä kolme uutta ruokalajia, siinä oppii ja saa uusia ideoita. Kaikkein parasta kuitenkin on, ettei ruokien tekemisessä kestä kauaa. Korkeintaan puoli tuntia, mutta usein ne valmistuvat nopeamminkin, noin 20 minuutissa"

Lisää julkaisuja