Vegaaninen lasagne

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 01 lokakuu 2019

Vegaaninen lasagne

Pinaatti ja auringonkukansiemenet kruunaavat tämän vegaanisen lasagnen, jossa juustoraaste on korvattu Oddlygood-raasteella.


  • Purjosipulia, 1 kpl
  • Tomaattisosetta, 2 rkl
  • Tomaattimurskaa, 2 purkkia
  • Babypinaattia, 2 rasiaa
  • Auringonkukansiemeniä, 2 dl
  • Lehtipersiljaa, 1 ruukku
  • Lasagnelevyjä, 1 pakkaus (250g)
  • Oddlygood kasvipohjaista juustoa, 2 pussia
  • Porkkanaa, n. 250 g
  • Balsamiviinietikkaa
  • Kasvisliemikuutioita
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Kuivattua oreganoa
  • Kuivattua timjamia
  • Valkosipulinkynsiä

Valmistusohjeet

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

2. Hienonna 1 purjosipuli ja 2 valkosipulinkynttä. Kaada tilkka oliiviöljyä paistinpannuun ja paista purjo sekä valkosipuli n. 4 minuuttia keskilämmöllä.

3. Sekoita joukkoon ½ dl balsamiviinietikkaa, 1 murustettu kasvisliemikuutio, 2 rkl tomaattisosetta, 2 rkl kuivattua oreganoa ja ½ rkl kuivattua timjamia. Anna paistua keskilämmöllä pari minuuttia.

4. Kaada pannuun 2 purkkia tomaattimurskaa ja 1 dl vettä. Anna kastikkeen hautua poreillen n. 10 minuuttia ilman kantta.

5. Silppua ruukullinen lehtipersiljaa. Lisää joukkoon 2 rasiaa pinaattia, silputtu persilja sekä 2 dl auringonkukansiemeniä. Sekoita kunnes pinaatti on painunut kasaan. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

6. Lado uunivuokaan vuorotellen tomaattikastiketta, lasagnelevyjä ja Oddlygood kasvipohjaista juustoa. Lisää viimeiseksi kerros tomaattikastiketta ja reilusti Oddlygood kasvipohjaista juustoa. Gratinoi uunissa n. 25 minuuttia tai kunnes lasagne on saanut kaunista väriä pintaan ja lasagnelevyt ovat pehmenneet.

7. Kuori noin 250 g porkkanaa ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Tarjoile lasagnen kera.

Vegaaninen lasagne

Lisää julkaisuja