Tomaattinen kanapata

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 20 helmikuu 2020

Tomaattinen kanapata

NAMS tomaateista valmistuu ihanan maistuva tomaattinen kanapata, joka sopii koko perheen makuun!


  • Kananpojanfileetä, 1 pakkaus
  • Sipulia, 1 kpl
  • NAMS tomaatteja, 1 rasia
  • Porkkanaa, n. 250 g
  • Basilikaa, 1 rasia
  • Turkkilaista jogurttia, 2 dl
  • Riisiä/jyviä
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Kuivattua oreganoa
  • Kanaliemikuutioita
  • Mustapippuria

Tomaattinen kanapata NAMSin tomaateista

1. Keitä 4 annosta riisiä/jyviä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Mausta 1 pakkaus kanafileitä suolalla (½ tl) ja ripauksella pippuria. Kuumenna paistinpannussa 1 rkl oliiviöljyä ja paista kana n. 4 min per puoli. (Halutessasi voit suikaloida kanan). Nosta lautaselle.

3. Kuori ja hienonna sillä välin 1 sipuli ja leikkaa rasiallinen NAMS tomaatteja pieniksi paloiksi.

4. Lisää vähän oliiviöljyä pannuun ja kuullota sipuli n. 3 min keskilämmöllä. Lisää tomaatit ja jatka paistamista 5 min. Mausta 1 tl oreganoa ja ½ tl suolaa.

5. Murusta pannuun ½ kanaliemikuutio ja kaada joukkoon 1 dl vettä. Sekoita ja lisää kana. Anna porista matalalla lämmöllä n. 3-4 min kunnes kana on läpikypsää.

6. Kuori n. 250 g porkkanaa ja leikkaa porkkana tikuiksi. Suikaloi rasiallinen basilikaa. Viimeistele tomaattinen kanapata basilikalla ja nokareella turkkilaista jogurttia (2 dl) ja tarjoile riisin/jyvien ja porkkanatikkujen kanssa.

 

Tomaattinen kanapata

Perhekassin resepti

Tämä resepti on löytynyt Perhekassistamme.

Lisää julkaisuja