Tomaatti- ja munakoisopata

Julkaistu 10 maaliskuu 2020

Tomaatti- ja munakoisopata

Kotimaisista NAMS tomaateista ja munakoisosta tehty herkullinen kasvispata. Sopii hyvin sekä vegaaneille että sekasyöjille.


  • Munakoisoa, 2 kpl
  • NAMS tomaatteja, 1 rasia
  • Kikherneitä, 1 purkki
  • Sipulia, 1 kpl

  • Tomaattisosetta, 2 rkl

  • Korianteria, 1 ruukku

  • Naanleipää, 1 pakkaus

  • Myllärin ateriajyvä, 1 pakkaus

     

  • Valkosipulinkynsiä
  • Balsamiviinietikkaa
  • Kuivattua timjamia
  • Kuivattua oreganoa
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Leivinpaperia

NAMS tomaatti-munakoisopata

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilma).
2. Kuutioi 2 munakoisoa (n. 1x1cm) ja laita leivinpaperille uunipellin päälle. Paista uunissa n. 25-30 min
3. Keitä 4 annosta jyviä pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Kuori ja hienonna 1 sipuli ja 2 valkosipulinkynttä. Kuumenna paistinpannussa tilkka oliiviöljyä ja paista sipuli ja valkosipuli suolaripauksen kanssa n. 5 min.
5. Kuutoi sillä välin rasiallinen NAMS tomaatteja.
6. Lisää pannuun 2 rkl tomaattisosetta, 1 tl kuivattua oreganoa ja 1 tl kuivattua timjamia. Paista 2 min. Lisää 1 tl balsamiviinietikkaa ja kuutioitu tomaatti. Kiehauta ja anna porista 10-15 min, mielellään kauemmin jos aikataulu sallii.
7. Ota munakoiso uunista ja sekoita pataan. Lisää pataan myös purkillinen kikherneitä (valutettu) ja anna lämmetä. Paista Naanleivät pikaisesti uunissa.
8. Hienonna ruukullinen korianteria ja ripottele pataan. Tarjoile NAMS tomaatti- ja munakoisopata Naanleivän ja jyvien kera.

NAMS tomaatti-munakoisopata

Lisää julkaisuja