Tomaatti- ja basilikapasta

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 01 kesäkuu 2020

Tomaatti- ja basilikapasta

Kermainen tomaatti-basilikapasta on nopea ja helppo arkiruoka!


  • Basilikaa, 1 rasia
  • Parsakaalia, 1 kpl
  • NAMS kirsikkatomaatteja, n. 400 g
  • Mozzarellaa, 1 kpl
  • Spagettia, 1 pakkaus
  • Kuohukermaa, 1 dl
  • Chilihiutaleita
  • Kuivattua oreganoa
  • Maitoa
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Vehnäjauhoja/maissitärkkelystä
  • Valkosipulinkynsiä

Valmistusohjeet Pasta con pomodoro

1. Keitä n. 400 g spagettia pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa parsakaali nupuiksi ja anna kiehua pastan kanssa loppuvaiheessa jokunen minuutti.

2. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä tilavassa kattilassa. Kuullota kirsikkatomaatit (n. 400 g) kuumalla pannulla 2-3 min. Alenna lämpötilaa ja lisää joukkoon 3 puristettua valkosipulinkynttä. Kuullota vielä 2 min.

3. Kastike: Sekoita tomaattien joukkoon kattilaan 1 rkl vehnäjauhoja/maissitärkkelystä. Vatkaa joukkoon 2 dl maitoa, 1 dl kuohukermaa, 2 tl kuivattua oreganoa, 1 tl suolaa ja ¼ tl chilihiutaleita. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 4-5 min. Survo tomaatit kevyesti.

4. Lisää vielä kattilaan pasta, parsakaali sekä 1 pakkaus mozzarellaa ja sekoita. Silppua rasiallinen basilikanlehtiä karkeasti. Viimeistele pasta basilikalla sekä ripauksella chilihiutaleita.

Papupata bataatilla

Lisää julkaisuja