Thaimaalainen punainen tofucurry

Julkaistu 08 tammikuu 2021

Thaimaalainen punainen tofucurry

Tämä ruoka vie makumatkalle lämpimiin ja vehreisiin maisemiin


  • Tofu paahtopala, 2 pkk
  • Punainen currykastike/ tahna, neljälle
  • Kookosmaito, 400 g
  • Porkkanaa, 200 g
  • Kukkakaalia, 200
  • Limetti, 2 kpl
  • Korianteri, 1 ruukku
  • Jasmiiniriisi, 1 pss
  • Rypsi -tai kookosöljyä
  • Suolaa

Thaimaalainen punainen curry tofulla ja kasviksilla (neljälle)

1. Valmista 4 annosta jasmiiniriisiä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Pilko porkkana ja kukkakaali pienehköiksi paloiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää tilkka öljyä. Paista porkkanaa ja kukkakaalia 3-4 min.

3. Lisää 1-2 rkl punaista currytahnaa (tulinen!) ja kookosmaito. Kuumenna ja hauduta kannella peitettynä hiljalleen kuplien 10 min. Lisää tarvittava määrä vettä, noin 1 dl.

4. Sillä välin kuumenna toinen pannu ja lisää tilkka rypsiöljyä. Kun pannu on kuuma, paista tofu paahtopalat, kunnes tofu on "revittyä" ja hyvin paistunutta. Ripottele tofuun suolaa.

5. Lisää paistettu tofu curryyn ja hauduta vielä 2-3 min. Mausta curry suolalla maun mukaan.

6. Leikkaa limetti lohkoiksi. Tarjoa punainen tofucurry keitetyn riisin kanssa. Viimeistele tuoreilla korianterinlehdillä. Purista limetistä mehua annoksen pinnalle juuri ennen syömistä.

 

Thaimaalainen punainen curry tofulla

Vegekassissa tarjottua

Tämä resepti on ollut tarjolla Vegekassissa!

Lisää julkaisuja