Pohjoisafrikkalainen tagine
Julkaistu 07 tammikuu 2020

Pohjoisafrikkalainen tagine on pataruoka, joka perinteisesti valmistetaan saviruukussa. Tässä taginereseptissä maistuu ihastuttava karitsan jauheliha.
- Kirsikkatomaatteja, 1 rasia
- Couscousia, 1 pakkaus
- Tomaattimurskaa, 1 purkki
- Karitsan jauhelihaa, n. 500 g
- Thaibasilikaa, ½ ruukkua
- Punasipulia, 1 kpl
- Porkkanoita, 250 g
- Turkkilaista jogurttia, ½ pakkausta
- Hunajaa
- Juustokuminaa
- Paprikajauhetta
- Jauhettua kardemummaa
- Lihaliemikuutioita
- Oliiviöljyä
- Mustapippuria
- Valkosipulinkynsiä
Tagine -lihapadan resepti
1. Valmista 4 annosta couscousia pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuori ja lohko 1 punasipuli. Kuori ja viipaloi 250 g porkkanoita. Kuumenna oliiviöljyä paistopadassa, lisää pannuun karitsan jauheliha (n. 500 g), sipuli, porkkanaviipaleet sekä 3 puristettua valkosipulinkynttä ja kuullota 3-4 min keskilämmöllä.
3. Lisää pannuun purkillinen tomaattimurskaa, ½ rkl juustokuminaa, 1 tl paprikajauhetta, 1/4 tl jauhettua kardemummaa, ½ lihaliemikuutiota, 2 tl hunajaa sekä vastajauhettua mustapippuria. Anna hautua 5-10 min.
4. Silppua ½ ruukkua thaibasilikaa karkeasti ja ripottele pataan. Tarjoile couscousin, turkkilaisen jogurtin (½ purkkia) sekä kirsikkatomaattien (1 rasia) kera.
HUOM! Vaikka Tagine-patojakin on nykyään hyvin saatavilla, niin voit valmistaa taginen myös paksupohjaisessa kattilassa tai tavallisessa padassa.
Onko couscous eli kuskus vielä tuntemattomampi raaka-aine? Tutustu siihen täältä.
-Sanna