Pohjoisafrikkalainen tagine

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 07 tammikuu 2020

Pohjoisafrikkalainen tagine

Pohjoisafrikkalainen tagine on pataruoka, joka perinteisesti valmistetaan saviruukussa. Tässä taginereseptissä maistuu ihastuttava karitsan jauheliha.


  • Kirsikkatomaatteja, 1 rasia
  • Couscousia, 1 pakkaus
  • Tomaattimurskaa, 1 purkki
  • Karitsan jauhelihaa, n. 500 g
  • Thaibasilikaa, ½ ruukkua
  • Punasipulia, 1 kpl
  • Porkkanoita, 250 g
  • Turkkilaista jogurttia, ½ pakkausta
  • Hunajaa
  • Juustokuminaa
  • Paprikajauhetta
  • Jauhettua kardemummaa
  • Lihaliemikuutioita
  • Oliiviöljyä
  • Mustapippuria
  • Valkosipulinkynsiä

Tagine -lihapadan resepti

1. Valmista 4 annosta couscousia pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kuori ja lohko 1 punasipuli. Kuori ja viipaloi 250 g porkkanoita. Kuumenna oliiviöljyä paistopadassa, lisää pannuun karitsan jauheliha (n. 500 g), sipuli, porkkanaviipaleet sekä 3 puristettua valkosipulinkynttä ja kuullota 3-4 min keskilämmöllä.

3. Lisää pannuun purkillinen tomaattimurskaa, ½ rkl juustokuminaa, 1 tl paprikajauhetta, 1/4 tl jauhettua kardemummaa, ½ lihaliemikuutiota, 2 tl hunajaa sekä vastajauhettua mustapippuria. Anna hautua 5-10 min.

4. Silppua ½ ruukkua thaibasilikaa karkeasti ja ripottele pataan. Tarjoile couscousin, turkkilaisen jogurtin (½ purkkia) sekä kirsikkatomaattien (1 rasia) kera.

 

HUOM! Vaikka Tagine-patojakin on nykyään hyvin saatavilla, niin voit valmistaa taginen myös paksupohjaisessa kattilassa tai tavallisessa padassa.

Pohjoisafrikkalainen tagine

Onko couscous eli kuskus vielä tuntemattomampi raaka-aine? Tutustu siihen täältä.

-Sanna

Lisää julkaisuja