Pehmeä kukkakaalisosekeitto
Julkaistu 16 tammikuu 2020

Sosekeitot ovat kestosuosikkeja ympäri vuoden! Kukkakaalikeitto on ihanan pehmeän makuinen sosekeitto, johon lisämakua antavat sipulit ja juusto.
- Jauhoista perunaa, 2 kpl
- Kukkakaalia, 1 kpl
- Koskenlaskija ruokaa, 1 kpl
- Sipulia, 1 kpl
- Salaattisiemensekoitus, 1 pussi
- Öljyä
- Suolaa
- Kasvisliemikuutioita
Kukkakaalista tehdyn sosekeiton resepti
1. Kuori ja hienonna 1 sipuli. Kuullota sipuli isossa kattilassa tilkassa öljyä muutama minuutti.
2. Paloittele 1 kukkakaali (myös varsi), kuori ja kuutioi 2 perunaa ja lisää ainekset kattilaan. Lisää vielä kattilaan 8 dl vettä ja 1 ½ kasvisliemikuutiota. Keitä hiljaa poreillen, kunnes kukkakaali on kypsää, noin 20 minuuttia.
3. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää 1 pakkaus Koskenlaskija ruokaa. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Notkista keittoa tarvittaessa vedellä.
4. Annostele keitto kulhoihin ja ripottele annosten päälle siemensekoitusta ja tarjoile leivän kera.
Lasten suosikkikassissa tarjottua!
Tämä resepti on äänestetty yhdeksi Lasten suosikkikassin parhaista!