Sannan sima

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 24 huhtikuu 2020

Sannan sima

Nyt on hyvä aika valmistaa itsetehty sima. Tämä sima on maustettu inkiiväärillä, joka tuo raikkautta muuten makeaan juomaan!


  • Vettä, 4 litraa
  • Sitruunaa, 2 kpl (luomu)
  • Fariinisokeria, 250 g
  • Taloussokeria, 250 g
  • Tuorehiivaa, 1/5 tl (herneen kokoinen pala)
  • Inkivääriä, n. 6cm:n pala
  • Rusinoita

Sannan Sima

1. Pese 2 sitruunaa hyvin harjalla. Kuori keltainen osa sitruunoista ja purista sitruunoiden mehut. Kuori inkivääri ja viipaloi inkivääri ohuesti kuorimaveitsellä. Laita inkivääri ja sitruunankuoret isoon kulhoon. Lisää fariinisokeri ja sokeri kulhoon.

2. Kiehauta 2 litraa vettä ja kaada vesi sokereiden päälle. Lisää loput (2 l) vedestä sekä sitruunoiden mehut. Tarkista seoksen lämpötila ja lisää kädenlämpöiseen seokseen 1/5 tl hiivaa.

3. Jätä kulho huoneenlämpöön yöksi leivinliinalla peitettynä.

4. Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Aseta pullojen korkit löysästi pullojen päälle, kiristämättä, sillä paine pulloissa kasvaa käymisen jatkuessa. Kiristä korkit, kun rusinat ovat nousseet pintaan. Säilytä valmis sima viileässä ja käytä noin viikon sisällä.

Sima valmistuu viileässä noin viikossa ja huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä.

Sannan Sima

Lisää julkaisuja