Sienirisotto ruohosipulilla

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 09 elokuu 2019

Sienirisotto ruohosipulilla

Klassinen sienirisotto käy niin arkeen kuin juhlaan. Tässä ohjeessa fenkoli ja sitruunanmehu tuovat raikkautta ruokaan, ja jos kotona sattuu olemaan valkoviiniä, voit korvata sitruunamehun valkoviinillä.


  • Arborioriisiä, 1 pakkaus
  • Herkkusieniä, 2 rasiaa
  • Sitruunaa, 1 kpl
  • Fenkolia, 1 kpl
  • Ruohosipulia, 1 ruukku
  • Kirsikkatomaatteja, 1 rasia
  • Juustoraastetta (esim. Parmesan), n. 1 dl
  • Rucolaa, 1 ruukku
  • Banaanisalottisipulia, 1 kpl
  • Kasvisliemikuutioita
  • Suolaa
  • Voita
  • Valkosipulinkynsiä

Valmistusohjeet

1. Kuumenna 1 l vettä ja 2 kasvisliemikuutiota kiehuvaksi.

2. Hienonna 1 banaanisalottisipuli. Sulata 2 rkl voita isossa kattilassa. Kuullota sipuli pehmeäksi matalalla lämmöllä 3-4 min.

3. Lisää 300 g arborioriisiä ja kuullota vielä 2-3 min. Raasta 1 sitruunan kuori ja purista mehu.

4. Kaada sitruunamehu (tai 1 dl valkoviiniä) sekä 1 dl kasvislientä kattilaan ja anna vetäytyä. Lisää lientä erissä, kokoajan sekoittaen. Anna liemen imeytyä riisiin ennen kun taas lisäät lientä. Keitä matalalla lämmöllä 18-20 min, tai kunnes riisi on pehmeää, mutta ei liian kypsää.

5. Halkaise 1 fenkoli ja leikkaa kantaosa pois. Suikaloi fenkoli hienoksi. Sekoita fenkolisuikaleet, 1 ruukku rucolaa, 1 rasia kirsikkatomaatteja, 2 rkl oliiviöljyä ja 1 sitruunan hienoraastettu kuori.

6. Viipaloi 2 rasiaa herkkusieniä ohuesti. Kuumenna paistinpannussa vähän voita ja paista herkkusieniä 5-6 min. Lisää 1 puristettu valkosipulinkynsi, 1 ruukku ruohosipulia (hienonnettua) ja 1/4 tl suolaa.

7. Sekoita risottoon juustoraaste ja lisää suolaa maun mukaan.

8. Viimeistele risotto paistetuilla sienillä ja tarjoile rapean fenkolisalaatin kanssa.

Sienirisotto ruohosipulilla ja fenkolisalaattia
Vegekassissa tarjolla ollut resepti

Vegekassissa tarjottua

Tämä resepti on ollut tarjolla Vegekassissamme!

Lisää julkaisuja