Ratatouille uunissa

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 03 helmikuu 2020

Ratatouille uunissa

Ratatouille, perinteinen ranskalaisen keittiön herkku, valmistuu myös uunissa! Vihanneshöystö maistuu niin pääruokana kuin monien ruokien lisukkeenakin.


  • Kirsikkatomaatteja, 1 rasia
  • Sipulia, 1 kpl
  • Kesäkurpitsaa, 1 kpl
  • Chilihiutaleita
  • Hunajaa
  • Oliiviöljyä
  • Paprikajauhetta
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Kuivattua rosmariinia
  • Kuivattua timjamia
  • Valkosipulinkynsiä

Ratatouillen resepti

1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen, käytä mielellään grillivastusta.

2. Pilko kesäkurpitsa n. 2x2 cm kokoisiksi paloiksi ja lohko 1 sipuli.

3. Laita pilkotut vihannekset sekä rasiallinen kirsikkatomaatteja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sekoita joukkoon 1 rkl oliiviöljyä, 2 puristettua valkosipulinkynttä, 3 tl kuivattua rosmariinia, 2 tl paprikajauhetta, 1 tl kuivattua timjamia, 1 tl suolaa, 1 tl hunajaa ja 1/4 tl chilihiutaleita.

4. Paahda vihannekset uunin ylätasolla 14-16 min tai kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä pintaan.

5. Survo vihannekset lusikan avulla. Jos haluat lisätä ruokaisuutta, ripottele esimerkiksi fetajuustoa ratatouillen päälle.

Ratatouille uunissa

Tiesitkö?

Ratatouille on lähtöisin Ranskasta, Provencen alueelta. Se on todellinen klassikkoruoka, jota tarjotaan niin kylmänä kuin lämpimänäkin, sekä pääruokana esimerkiksi perunan kera, tai lisukkeena. Nimensä vihannesmuhennos on saanut alunperin oksitaanikielen sanasta ratatolha, joka tarkoittaa haudutettua kasvispataa. Armeijaslangissa ratalla tarkoitettiin pavuista, perunasta, kasviksista ja lihasta tehtyä seosta. Touiller puolestaan tarkoittaa sekoittaa tai hämmentää.

 

Bon Appétit!

Lisää julkaisuja