Perinteinen pyttipannu

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 09 elokuu 2019

Perinteinen pyttipannu

Ikiklassikko pyttipannu kananmunan ja suolakurkun kera maistuu koleana syysiltana ulkoilun jälkeen. Rapea ja herkullinen kyssäkaali on syksyn sesonkijuures, voit halutessasi leikata kyssäkaalin ja muutaman porkkanan tikuiksi ja tarjoilla ne lisukkeena.


  • Uuniperunaa, n. 400 g
  • Persiljaa, 1 ruukku
  • Sipulia, 1 kpl
  • Hyvälaatuisia nakkeja/makkaraa, esim. broilerinakkeja, 500 g
  • Kyssäkaalia, 1 kpl
  • Turkkilaista jogurttia, 200 g
  • Porkkanoita, n. 250 g
  • Palsternakkaa, n. 200 g
  • Suolakurkkuja, 1 purkki
  • Kananmunia, 4 kpl
  • Leivinpaperia
  • Hunajaa
  • Mietoa sinappia
  • Öljyä
  • Mustapippuria
  • Suolaa

Perinteisen pyttipannun valmistusohjeet

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen kiertoilmalla.

2. Pese ja leikkaa n. 1x1 cm kokoisiksi kuutioiksi: 400 g uuniperunaa, 250 g porkkanaa ja n. 200 g palsternakkaa. Kuori ja kuutioi 1 kyssäkaali (säästä halutessasi kyssäkaali ja pari porkkanaa ja tarjoile erikseen). Lohko 1 sipuli.

3. Laita pilkotut vihannekset leivinpaperilla vuoratulle uunipelille ja sekoita mukaan hieman öljyä, suolaa ja vastajauhettua mustapippuria. Valmista uunissa 15-20 min tai kunnes juurekset ovat kypsiä.

4. Sinappikastike: Sekoita 2 dl turkkilaista jogurttia, ½ rkl mietoa sinappia, 1 tl hunajaa ja 1/4 tl suolaa.

5. Leikkaa nakit paloiksi ja paista pannussa pienessä määrässä öljyä, 3-5 min. Laita nakit lautaselle. Paista 4 kananmunaa matalalla keskilämmöllä äsken käyttämässäsi pannussa.

6. Sekoita nakit ja juurekset. Hienonna 1 ruukku persiljaa ja ripottele päälle. Tarjoile kananmunan, suolakurkun ja sinappikastikkeen kera.

Perinteinen pyttipannu

Perhekassissa tarjottua

Tämä resepti on ollut tarjolla Perhekassissamme!

Lisää julkaisuja