Punakampelaa tillikastikkeella
Julkaistu 22 heinäkuu 2020

Voissa paistettu kala varhaisperunoiden ja tillikastikkeen kera on ihana kesäruoka!
- Sitruunaa, 1 kpl
- Tilliä, 1 ruukku
- Turkkilaista jogurttia, 2 dl
- Kurkkua, 1 kpl
- Tomaatteja, 4 kpl
- MSC merkittyä punakampelaa, 600 g (tai muuta valkoista kalaa esim. ahventa)
- Voita
- Mustapippuria
- Suolaa
- Sinappia (esim. dijon)
Valmistusohjeet
1. Laita reilusti vettä isohkoon kattilaan, lisää ripaus suolaa ja keitä perunat (n. 1 kg).
2. Leikkaa kurkku puolikuunmuotoisiksi viipaleiksi (katso vinkki) ja lohko sitruuna. Lohko 4 tomaattia. Laita kulhoihin.
3. Tillikastike: Hienonna 3/4 ruukkua tilliä. Sekoita yhteen pienessä kulhossa tillisilppu, 2 dl turkkilaista jogurttia, ½ tl suolaa ja 1 tl sinappia (esim. dijon).
4. Mausta punakampela (n. 600 g) suolalla (¾ tl) ja ripauksella vastajauhettua mustapippuria. Kuumenna 2 rkl voita paistinpannussa ja paista kala 2-3 min per puoli, kunnes se on kypsää.
5. Tarjoile voissa paistettu punakampela vastakeitettyjen perunoiden, tillikastikkeen, sitruunalohkojen ja vihannesten kanssa. Koristele annos tillinvarsilla (1/4 ruukkua).
VINKKI! Sitruunaiset kurkut: Raasta hieman sitruunankuorta hienoksi ja purista mehua talteen. Sekoita kurkun joukkoon sitruunankuoret ja -mehu, oliiviöljyä sekä suolaa. Raikkaat sitruunakurkut sopivat täydellisesti kalan kanssa.