Punajuuriohratto pinaatilla

Julkaistu 02 joulukuu 2020

Punajuuriohratto pinaatilla

Punajuuriohratto kotimaisesta Fazer Alku -ohrasta on herkullinen vaihtoehto risotolle


  • Fetajuusto, 2 pakkausta
  • Kypsä punajuuri kuutioina, 400 g
  • Sipuli, 1 kpl
  • Fazer Alku ruokaohra, 1 pakkaus
  • Kuohukerma, 1 dl
  • Pinaatti, 1 pakkaus
  • Tumma balsamico-kastike, 1 pussi
  • Valkosipulinkynsiä
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Kuivattua timjamia
  • Kasvisliemikuutioita
  • Mustapippuria

Punajuuriohratto kotimaisesta Fazer Alku -ohrasta (neljälle)

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kiehauta 1 l vettä ja liuota siihen 2 kasvisliemikuutiota.

2. Kuumenna (pinnoitettu) kattila keskilämmöllä. Lisää öljyä. Kun kattila on kuuma, lisää sipuli ja ripaus suolaa. Kuullota sipulia 3-5 min. Lisää valkosipuli ja paista vielä 1 min.

3. Lisää kypsät punajuurikuutiot ja 4 dl ruokaohraa. Lisää ½ tl kuivattua timjamia. Lisää kasvislientä noin 1 dl ja anna hautua 2 min kannen alla.

4. Lisää loppu kasvisliemi noin 1-2 dl kerrallaan ja hauduta ohrattoa hiljalleen kuplien ilman kantta, kunnes ohra on kypsää (noin 15 min). Viimeistele ohratto mustapippurilla ja 1 dl:lla kuohukermaa (säästetty A-reseptistä). Tarkista maku.

5. Murustele feta. Pyöräytä tuore pinaatti kulhossa tumman balsamicokastikkeen kanssa juuri ennen tarjoilua. Annostele ohratto lautasille ja lisää päälle feta. Tarjoa pinaattisalaatin kanssa.

Punajuuriohratto kotimaisesta Fazer Alku ohrasta

Maukaskassissa tarjottua

Tämä resepti on ollut tarjolla Maukaskassissa!

Lisää julkaisuja