Grillatut porsaankyljykset

Julkaistu 25 kesäkuu 2020

Grillatut porsaankyljykset

Porsaankyljykset valmistuvat nopeasti grillissä ja teriyakikastike kruunaa annoksen!


  • Porsaan kyljystä, n. 600 g
  • Kurkkua, ½ kpl
  • Limeä, 1 kpl
  • Porkkanoita, n. 250 g
  • Kevätsipulia, 1 nippu
  • Riisiä, ½ pakkausta
  • Suolaa
  • Soijakastiketta
  • Mustapippuria
  • Maissitärkkelystä
  • Hunajaa

Porsaankyljysten valmistusohjeet

1. Sytytä grilli jos haluat grillata.

2. Keitä 4 annosta riisiä pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Teriyakikastike: Yhdistä pieneen kattilaan 0,75 dl soijakastiketta, 1,5 dl vettä, 1 rkl maissitärkkelystä ja 3 rkl hunajaa. Kiehauta ja anna porista muutama minuutti, kunnes kastike saa sopivan koostumuksen.

4. Leikkaa porsaankyljykset (n. 600 g) n. 1 cm paksuisiksi vipaleiksi. Mausta liha suolalla (3/4 tl) ja vastajauhetulla mustapippurilla (1/2 tl). Grillaa liha tai paista se vaihtoehtoisesti paistinpannussa tilkassa öljyä, 2-3 min per puoli, kunnes se on läpikypsää (sisälämpötila 72°C).

5. Suikaloi 1 nippu kevätsipulia ja 1/2 kurkkua. Kuori 250 g porkkanoita ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Laita vihannekset vadille ja valuta päälle hieman oliiviöljyä.

6. Raasta limen uloin kuori hienoksi. Ripottele limenkuoret vihannesten päälle ja leikkaa raastettu lime lohkoiksi.

7. Tarjoile terijyakikastike porsaankyljysten, riisin, vihannesten ja limelohkojen kanssa.

Porsaankyljykset teriyakikastikkeella

Arjen pelastajakassissa tarjottua

Tämä resepti on ollut tarjolla Arjen pelastajakssissamme!

Lisää julkaisuja