Pinaatti-ricottalasagne
Julkaistu 30 elokuu 2019

Pinaatti ja ricotta antavat lasagnelle uutta potkua! Sopii myös kasvissyöjille.
- Pinaattia, 2 rasiaa
- Lasagnelevyjä, 1 pakkaus
- Oreganoa, 1 ruukku
- Ricottajuustoa, 1 pakkaus
- Mozzarellaraastetta, 1 pussi
- Rucolaa, 1 ruukku
- Mustia papuja, 2 pakkausta
- Tomaatteja, 6 kpl
- Tomaattimurskaa, 2 pakkausta
- Tomaattisosetta, 2 purkkia
- Valkosipulinkynsiä
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Sokeria
- Voita
- Mustapippuria
- Kuivattua basilikaa
- Kuivattua oreganoa
- Valkoviinietikkaa
Pinaatti-ricottalasagnen valmistusohjeet
1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
2. Tomaatti-ricottakastike: Kuumenna 3 rkl oliiviöljyä tilavassa paistinpannussa ja kuullota 4 puristettua valkosipulinkynttä ja 2 purkkia tomaattisosetta n. 15-30 sekunnin ajan.
3. Lisää pannuun 2 purkkia tomaattimurskaa, 1 ½ rkl kuivattua oreganoa, 1 rkl kuivattua basilikaa, 1tl sokeria, 1 tl suolaa ja vähän vastajauhettua mustapippuria. Anna porista 4-5 min.
4. Huuhdo 2 rasiaa pinaattia ja lisää pannuun. Anna porista hetken kunnes pinaatti on painunut kasaan ja osa nesteestä on haihtunut. Sekoita 1 pakkaus ricottajuustoa tomaattikastikkeeseen. Lisää hieman suolaa ja vastajauhettua mustapippuria makusi mukaan.
5. Voitele uunivuoka ja laita pohjalle hieman kastiketta. Lado vuokaan vuorotellen lasagnelevyjä ja tomaatti-ricottakastiketta. Lisää päällimmäiseksi kerros kastiketta ja päälle vielä pussillinen mozzarellaraastetta. Valmista uunin keskitasolla 20-25 min, tai kunnes lasagne on valmis.
6. Tomaatti-papusalaatti: Lohko 6 tomaattia. Sekoita 2 pakkausta mustia papuja (huuhdottuja ja valutettuja), 1 ruukku rucolaa, 2 tl oliiviöljyä, 1 tl valkoviinietikkaa, 1/4 tl suolaa ja tomaatit.
7. Hienonna 1 ruukku oreganoa. Tarjoile pinaatti-ricottalasagne tomaatti- ja papusalaatin kera. Viimeistele oreganolla.