Pinaatti-ricottalasagne

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 30 elokuu 2019

Pinaatti-ricottalasagne

Pinaatti ja ricotta antavat lasagnelle uutta potkua! Sopii myös kasvissyöjille.


  • Pinaattia, 2 rasiaa
  • Lasagnelevyjä, 1 pakkaus
  • Oreganoa, 1 ruukku
  • Ricottajuustoa, 1 pakkaus
  • Mozzarellaraastetta, 1 pussi
  • Rucolaa, 1 ruukku
  • Mustia papuja, 2 pakkausta
  • Tomaatteja, 6 kpl
  • Tomaattimurskaa, 2 pakkausta
  • Tomaattisosetta, 2 purkkia
  • Valkosipulinkynsiä
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Sokeria
  • Voita
  • Mustapippuria
  • Kuivattua basilikaa
  • Kuivattua oreganoa
  • Valkoviinietikkaa

Valmistusohjeet

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

2. Tomaatti-ricottakastike: Kuumenna 3 rkl oliiviöljyä tilavassa paistinpannussa ja kuullota 4 puristettua valkosipulinkynttä ja 2 purkkia tomaattisosetta n. 15-30 sekunnin ajan.

3. Lisää pannuun 2 purkkia tomaattimurskaa, 1 ½ rkl kuivattua oreganoa, 1 rkl kuivattua basilikaa, 1tl sokeria, 1 tl suolaa ja vähän vastajauhettua mustapippuria. Anna porista 4-5 min.

4. Huuhdo 2 rasiaa pinaattia ja lisää pannuun. Anna porista hetken kunnes pinaatti on painunut kasaan ja osa nesteestä on haihtunut. Sekoita 1 pakkaus ricottajuustoa tomaattikastikkeeseen. Lisää hieman suolaa ja vastajauhettua mustapippuria makusi mukaan.

5. Voitele uunivuoka ja laita pohjalle hieman kastiketta. Lado vuokaan vuorotellen lasagnelevyjä ja tomaatti-ricottakastiketta. Lisää päällimmäiseksi kerros kastiketta ja päälle vielä pussillinen mozzarellaraastetta. Valmista uunin keskitasolla 20-25 min, tai kunnes lasagne on valmis.

6. Tomaatti-papusalaatti: Lohko 6 tomaattia. Sekoita 2 pakkausta mustia papuja (huuhdottuja ja valutettuja), 1 ruukku rucolaa, 2 tl oliiviöljyä, 1 tl valkoviinietikkaa, 1/4 tl suolaa ja tomaatit.

7. Hienonna 1 ruukku oreganoa. Tarjoile pinaatti-ricottalasagne tomaatti- ja papusalaatin kera. Viimeistele oreganolla.

Pinaattilasagne
Perhekassissa tarjolla ollut resepti

Perhekassissa tarjottua

Tämä resepti on ollut tarjolla Perhekassissamme!

Lisää julkaisuja