Pehmeä parsakaalikeitto

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 18 lokakuu 2019

Pehmeä parsakaalikeitto

Pehmeän samettisen parsakaalikeiton kruunaa raikas minttujogurtti.


  • Jauhoista perunaa, n. 400 g
  • Parsakaalia, 2 kpl
  • Vihreitä linssejä, 1 pakkaus
  • Sipulia, 1 kpl
  • Turkkilaista jogurttia, 1 pakkaus
  • Minttua, 1 ruukku
  • Tomaattia, 2 kpl
  • Chilihiutaleita
  • Kasvisliemikuutioita
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Valkosipulinkynsiä
  • Valkoviinietikkaa

Valmistusohjeet

1. Kuori ja kuutioi n. 400 g jauhoista perunaa pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli ja pilko parsakaalit nupuiksi. Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli 1 min. Lisää pannuun peruna ja parsakaali ja kuullota vielä jokunen minuutti. Lisää vielä 1 l vettä ja 2 kasvisliemikuutiota. Anna kiehua 15 min tai kunnes peruna on pehmeää.

2. Valmista linssisalaatti: Pilko 2 tomaattia pieneksi ja hienonna minttu (1 ruukku). Laita tomaatit ja puolet mintusta kulhoon. Sekoita joukkoon 1 pakkaus linssejä (huuhdottu ja valutettu), 1 rkl oliiviöljyä, 1 valkosipulinkynsi (puristettu) ja 1/2 tl suolaa.

3. Valmista minttujogurtti: Sekoita pienessä kulhossa 1/2 purkkia turkkilaista jogurttia, loput mintusta, 1 valkosipulinkynsi (puristettu) ja 1/4 tl suolaa.

4. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Lisää keittoon 1/2 pakkausta turkkilaista jogurttia ja 1 rkl valkoviinietikkaa, anna keiton kiehahtaa ja ota kattila pois kuumalta liedeltä. Lisää chilihiutaleita, vähän suolaa ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan.

5. Viimeistele parsakaalikeitto minttujogurtilla. Tarjoile linssisalaatin kera.

 

Perhekassissa tarjottua

Tämä resepti on ollut tarjolla Perhekassissamme!

Kantarellikeitto

Lisää julkaisuja