Helppo pastavuoka fetajuustolla

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 25 toukokuu 2020

Helppo pastavuoka fetajuustolla

Helppo pastavuoka fetajuustolla sopii lapsiperheen arkeen!


  • Punasipulia, ½ kpl
  • Parsakaalia, 1 kpl
  • NAMS tomaattia, 2 kpl
  • Ranskankermaa, 1 dl
  • Fetajuustoa, 1 pakkaus
  • Kurkkua, ½ kpl
  • Pennepastaa, 1 pussi
  • Porkkanaa, 500 g
  • Kasvisliemikuutioita
  • Maitoa
  • Suolaa
  • Voita
  • Mustapippuria
  • Kuivattua oreganoa
  • Vehnäjauhoja/ maissitärkkelystä
  • Valkosipulinkynsiä

Pastavuoka fetajuustolla

1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

2. Keitä noin 400 g pennepastaa pakkausken ohjeiden mukaan.

3. Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi ja viipaloi kantaosa ohueksi. Anna parsakaalin kiehua pastan kanssa loppuvaiheessa 2 min.

4. Pastakastike: Hienonna ½ punasipuli. Kuori ja raasta 500 g porkkanaa. Kuumenna 1 rkl voita kattilassa. Kuullota sipuli, porkkanaraaste, 1 tl kuivattua oreganoa ja 2 puristettua valkosipulinkynttä 1-2 min. Ripottele joukkoon 2 rkl vehnäjauhoja/ maissitärkkelystä. Vatkaa joukkoon 5 dl maitoa, 1 dl ranskankermaa ja 1 murustettu kasvisliemikuutio. Anna porista 2-3 min ja lisää ripaus suolaa ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan.

5. Sekoita yhteen uunivuoassa vastakeitetty pasta, parsakaali ja kastike. Ripottele päälle 1 pakkaus fetajuustoa ja gratinoi uunin ylätasolla 6-8 min, kunnes gratiini on saanut väriä.

6. Pilko ½ kurkku pienehköiksi paloiksi. Lohko 2 tomaattia. Laita kurkku ja tomaatit esille kulhoihin.

7. Tarjoile pastavuoka vihannesten kera.

Helppo pastavuoka fetajuustolla

Lisää julkaisuja