Helppo pastavuoka fetajuustolla
Julkaistu 25 toukokuu 2020

Helppo pastavuoka fetajuustolla sopii lapsiperheen arkeen!
- Punasipulia, ½ kpl
- Parsakaalia, 1 kpl
- NAMS tomaattia, 2 kpl
- Ranskankermaa, 1 dl
- Fetajuustoa, 1 pakkaus
- Kurkkua, ½ kpl
- Pennepastaa, 1 pussi
- Porkkanaa, 500 g
- Kasvisliemikuutioita
- Maitoa
- Suolaa
- Voita
- Mustapippuria
- Kuivattua oreganoa
- Vehnäjauhoja/ maissitärkkelystä
- Valkosipulinkynsiä
Pastavuoka fetajuustolla
1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
2. Keitä noin 400 g pennepastaa pakkausken ohjeiden mukaan.
3. Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi ja viipaloi kantaosa ohueksi. Anna parsakaalin kiehua pastan kanssa loppuvaiheessa 2 min.
4. Pastakastike: Hienonna ½ punasipuli. Kuori ja raasta 500 g porkkanaa. Kuumenna 1 rkl voita kattilassa. Kuullota sipuli, porkkanaraaste, 1 tl kuivattua oreganoa ja 2 puristettua valkosipulinkynttä 1-2 min. Ripottele joukkoon 2 rkl vehnäjauhoja/ maissitärkkelystä. Vatkaa joukkoon 5 dl maitoa, 1 dl ranskankermaa ja 1 murustettu kasvisliemikuutio. Anna porista 2-3 min ja lisää ripaus suolaa ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan.
5. Sekoita yhteen uunivuoassa vastakeitetty pasta, parsakaali ja kastike. Ripottele päälle 1 pakkaus fetajuustoa ja gratinoi uunin ylätasolla 6-8 min, kunnes gratiini on saanut väriä.
6. Pilko ½ kurkku pienehköiksi paloiksi. Lohko 2 tomaattia. Laita kurkku ja tomaatit esille kulhoihin.
7. Tarjoile pastavuoka vihannesten kera.