Pasta punaisella pestolla
Julkaistu 23 elokuu 2019

Punainen pestopasta on helppo ja nopea valmistaa sauvasekoittimen avulla. Tämä herkullinen kasvisruoka sopii myös vegaaneille, kun juuston korvaa esim. vegaanisella parmesaanijuustolla.
- Hyvälaatuista tortiglioni- tai orecchiettepastaa, n. 400 g
- Raastettua parmesan- tai goudajuustoa, n. 150 g
- Rucolaa, 1 ruukku
- Salaattisipulia, ½ nippua
- Mantelilastuja, n. 40 g
- Varrellisiä luumutomaatteja, n. 600 g
- Aurinkokuivattuja tomaatteja, 150 g
- Valkosipulinkynsiä
- Chilihiutaleita
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Mustapippuria
- Valkoviinietikkaa
Punaisen pestopastan valmistusohjeet
1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
2. Keitä n. 400 g pastaa pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Valkosipulipaahdetut tomaatit: Laita varrelliset kirsikkatomaatit (n. 600g) voideltuun uunivuokaan ja sekoita joukkoon 2 puristettua valkosipulinkynttä, hieman oliiviöljyä ja suolaa. Paahda uunin keskiosassa 10-15 min.
4. Pesto: Laita puolet juustoraasteesta sauvasekoittimen kulhoon. Lisää joukkoon 40 g mantelilastuja, purkillinen (n. 150 g) valutettuja aurinkokuivattuja tomaatteja, 2 puristettua valkosipulinkynttä, 1 dl vettä, 1 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä, 1/2 tl suolaa, 1 tl valkoviinietikkaa ja ripaus vastajauhettua mustapippuria. Soseuta pestoksi.
5. Leikkaa salaattisipuli (1/2 nippua) vinottain suikaleiksi. Lorauta tilkka oliiviöljyä kuumalle paistinpannulle ja paista sipulia 1-2 min.
6. Sekoita yhteen vastakeitetty pasta, pesto ja valkosipulipaahdetut tomaatit. Lisää ripaus suolaa ja chilihiutaleita maun mukaan. Viimeistele annos tuoreella kevätsipulilla, rucolalla (1 ruukku) sekä jäljelle jääneellä juustoraasteella.