Pasta punaisella pestolla

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 23 elokuu 2019

Pasta punaisella pestolla

Punainen pestopasta on helppo ja nopea valmistaa sauvasekoittimen avulla. Tämä herkullinen kasvisruoka sopii myös vegaaneille, kun juuston korvaa esim. vegaanisella parmesaanijuustolla.


  • Hyvälaatuista tortiglioni- tai orecchiettepastaa, n. 400 g
  • Raastettua parmesan- tai goudajuustoa, n. 150 g
  • Rucolaa, 1 ruukku
  • Salaattisipulia, ½ nippua
  • Mantelilastuja, n. 40 g
  • Varrellisiä luumutomaatteja, n. 600 g
  • Aurinkokuivattuja tomaatteja, 150 g
  • Valkosipulinkynsiä
  • Chilihiutaleita
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Valkoviinietikkaa

Punaisen pestopastan valmistusohjeet

1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

2. Keitä n. 400 g pastaa pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Valkosipulipaahdetut tomaatit: Laita varrelliset kirsikkatomaatit (n. 600g) voideltuun uunivuokaan ja sekoita joukkoon 2 puristettua valkosipulinkynttä, hieman oliiviöljyä ja suolaa. Paahda uunin keskiosassa 10-15 min.

4. Pesto: Laita puolet juustoraasteesta sauvasekoittimen kulhoon. Lisää joukkoon 40 g mantelilastuja, purkillinen (n. 150 g) valutettuja aurinkokuivattuja tomaatteja, 2 puristettua valkosipulinkynttä, 1 dl vettä, 1 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä, 1/2 tl suolaa, 1 tl valkoviinietikkaa ja ripaus vastajauhettua mustapippuria. Soseuta pestoksi.

5. Leikkaa salaattisipuli (1/2 nippua) vinottain suikaleiksi. Lorauta tilkka oliiviöljyä kuumalle paistinpannulle ja paista sipulia 1-2 min.

6. Sekoita yhteen vastakeitetty pasta, pesto ja valkosipulipaahdetut tomaatit. Lisää ripaus suolaa ja chilihiutaleita maun mukaan. Viimeistele annos tuoreella kevätsipulilla, rucolalla (1 ruukku) sekä jäljelle jääneellä juustoraasteella.

Pasta punaisella pestolla ja valkosipulipaahdetuilla tomaateilla

Vegekassissa tarjottua

Tämä resepti on ollut tarjolla Vegekassissamme!

Lisää julkaisuja