Papupata bataatilla

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 25 lokakuu 2019

Papupata bataatilla

Mausteisen bataatti-papupadan kanssa tarjoillaan guacamolea, ja tuore korianteri kruunaa maut.


  • Bataattia, 1 kpl (n. 800 g)
  • Säilöttyjä papuja, 4 prk (esim. musta-, kidney-, voipapuja)
  • Tomaattimurskaa, 1 prk
  • Avokadoa, 1-2 kpl
  • Punasipulia, 1 kpl
  • Korianteria, 1 ruukku
  • Lime, 2 kpl
  • Valkosipulinkynsiä
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Savupaprikajauhetta
  • Oliiviöljyä
  • Vaahterasiirappia/hunajaa
  • Bulgurvehnää tai muuta riisiä/ryynejä

Valmistusohjeet

1. Kuumenna uuni 200 asteiseksi kiertoilmavastuksella. Keitä 4 annosta bulgurvehnää tai muuta riisiä/ryynejä.

2. Kuori ja kuutioi 1 bataatti (n. 1x1 cm). Laita kuutiot leivinpaperilla vuoratulle pellille ja lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja mausta hyppysellisellä suolaa. Laita pelti uuniin ja paista noin 10 minuuttia.

3. Kuori ja hienonna 1 punasipuli sekä 3 valkosipulinkynttä. Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa matalalla lämmöllä noin 5 minuuttia.

4. Lisää pataan 1 tl savupaprikamaustetta, 1 tl vaahterasiirappia (tai juoksevaa hunajaa) ja mausta hieman suolalla ja pippurilla. Jatka paistamista muutama minuutti.

5. Lisää bataattikuutiot pataan, sekoita kunnolla ja jatka taas paistamista muutama minuutti.

6. Purista joukkoon 1 limen mehut ja 4 purkkia säilöttyjä papuja (valutettuja ja huuhdeltuja). Jatka taas paistamista muutama minuutti ja lisää sen jälkeen purkillinen tomaattimurskaa. Lämmitä kuumaksi ja tarkista maku.

7. Guacamole: Halkaise 1 avokado ja kuutioi avokadonliha veitsellä suoraan kuoreen. Koverra kuutiot ruokalusikalla kulhoon. Hienonna avokadonkuutiot haarukalla. Purista joukkoon ½ limen mehut ja mausta ripauksella suolaa. Jos tahdot hieman tulisuutta voit lisätä hyppysellisen chilimaustetta.

8. Hienonna ruukullinen korianteria. Tarjoile bataatti -papupata bulgurvehnän, korianterin ja guacamolen kera

Papupata bataatilla

Lisää julkaisuja