Ohratto fenkolilla ja mozzarellalla
Julkaistu 07 tammikuu 2020

Risoton suomalainen serkku ohratto valmistuu helposti ja maistuu koko perheelle. Mozzarella ja fenkoli kruunaavat tämän ohraton.
- Kirsikkatomaatteja, 1 rasia
- Fenkolia, 1 kpl
- Juustoraastetta, ½ pussia
- Sipulia, 1 kpl
- Sitruunaa, ½ kpl
- Ohrahelmiä, 1 pakkaus
- Minimozzarellaa, 1 pakkaus
- Rucolaa, 1 ruukku
- Chilirouhetta
- Kasvisliemikuutioita
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Mustapippuria
- Valkosipulinkynsiä
Ohraton resepti
1. Esivalmistelut: Hienonna 1 sipuli. Halkaise 1 fenkoli ja leikkaa kantaosa pois. Viipaloi fenkoli ohuesti. Halkaise rasiallinen kirsikkatomaatteja.
2. Kasvisliemi: Kiehauta 7 ½ dl vettä ja 2 kasvisliemikuutiota kattilassa. Ota pois kuumalta liedeltä.
3. Ohratto: Kuumenna oliiviöljyä tilavassa paistinpannussa. Kuullota sipuli matalalla lämmöllä. Lisää fenkoli ja 3 puristettua valkosipulinkynttä. Paista vielä 3-4 min. Lisää 3 ½ dl ohraa ja purista päälle puolikkaan sitruunan mehu. Notkista kuumalla kasvisliemellä vähän kerrallaan, kunnes ohra on pehmeää, noin 15 min.
4. Sekoita pannuun ½ pussia juustoraastetta. Lisää vähän suolaa ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan.
5. Viimeistele herkullinen ohratto minimozzarellalla, tomaateilla, ruukullisella rucolaa, tilkalla oliiviöljyä ja ripauksella chilirouhetta.
Ohra on ilmastoystävällinen vaihtoehto riisille! Lue lisää sen käytöstä ja muista riisin korvaavista lisukkeista täältä.
-Sanna