Lohikeitto fenkolinsiemenillä

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 23 elokuu 2019

Lohikeitto fenkolinsiemenillä

Perinteinen lohikeitto saa haastajan - tämä suosittu keitto sopii mainiosti niin arkeen kuin juhlaan ja valmistuu nopeasti.


  • Lehtipersiljaa, 1 ruukku
  • Sipulia, 1 kpl
  • Majoneesia, n. 150 g
  • Lohta, n. 600 g
  • Porkkanaviipaleita tai kokonaisia porkkanoita, n. 250 g
  • Saaristolaisleipää, 1 kpl
  • Kuohukermaa, 1 dl
  • Tomaattia, 3 kpl
  • Tomaattisosetta, 1 purkki
  • Maitoa, 2 dl
  • Valkosipulinkynsiä
  • Chilihiutaleita
  • Kala- tai kanaliemikuutioita
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Fenkolisiemeniä
  • Mustapippuria
  • Kuivattua timjamia
  • Valkoviinietikkaa

Näin valmistat fenkolinsiemenillä maustetun lohikeiton

1. Valmistelut: lohko 1 sipuli ja 3 tomaattia. Jos käytät kokonaisia porkkanoita, kuori ja viipaloi porkkanat.

2. Kalakeitto: kuumenna vähän oliiviöljyä paistopadassa. Kuullota sipuli, tomaatti, 2 puristettua valkosipulinkynttä, 250 g porkkanaviipaleita, 1 rkl fenkolinsiemeniä, 1 rkl kuivattua timjamia ja 1/4 tl chilihiutaleita 3-4 min. Lisää 1½ rkl valkoviinietikkaa, 1 purkki tomaattisosetta, 2 dl maitoa, 1 dl kuohukermaa, 6 dl vettä ja 2 murustettua kana- tai kalaliemikuutiota. Hauduta 5-6 min.

3. Leikkaa n. 600 g lohta pienemmiksi paloiksi. Mausta kala suolalla (½ tl) ja ripauksella vastajauhettua mustapippuria. Lisää kala pataan ja hauduta 2-3 min tai kunnes kala on kypsää. Lisää hieman suolaa maun mukaan.

4. Silppua 1 ruukku lehtipersiljaa karkeasti ja ripottele pataan puolet, laita loput persiljasta pieneen tarjoilukulhoon. Tarjoile fenkolintuoksuinen kalakeitto saaristolaisleivän, persiljan ja majoneesin (1 dl) kera.

Lohikeitto fenkolinsiemenillä
Perhekassissa tarjolla ollut resepti

Perhekassissa tarjottua

Tämä resepti on ollut tarjolla Perhekassissamme!

Lisää julkaisuja