Linssipihvit minttukastikkeella
Julkaistu 09 syyskuu 2020

Pienet ja maukkaat linssipihvit tarjoillaan manteli-minttukastikken sekä paahdettujen kasvisten kera
- Kukkakaalia, ½ kpl
- Limeä, 1 kpl
- Porkkanoita, n. 250 g
- Minttua, ½ ruukkua
- Turkkilaista jogurttia, 1,5 dl
- Limeä, 1 kpl
- Punaisia linssejä, 400 g
- Pieniä perunoita, n. 900 g
- Mantelilastuja, 1 pussi
- Punasipulia, 1 kpl
- Tomaattisosetta, 1 rkl
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Valkosipulia
- Korppujauhoja
- Mustapippuria
- Sambal oelek/ sweet chili -kastiketta
- Valkoviinietikkaa
Linssipihvien valmistusohjeet
1. Kuumenna uuni 250-asteiseksi.
2. Halkaise perunat (n. 900 g). Paloittele kukkakaali (½ kpl) nupuiksi. Kuori 250 g porkkanoita ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi.
3. Laita vihannekset voideltuun uunivuokaan ja sekoita joukkoon hieman oliiviöljyä sekä 1 tl suolaa. Paahda uunin ylimmällä tasolla 20-25 min kunnes vihannekset ovat saaneet kauniin värin.
4. Huuhdo 2 ½ dl linssejä ja keitä ne matalalla lämmöllä 8-10 min, älä tässä vaiheessa lisää vielä suolaa. Huuhdo linssit kylmässä vedessä ja valuta kunnolla.
5. Minttukastike: laita sauvasekoittimen kulhoon ½ ruukkua mintunlehtiä ja -varsia, 1,5 dl turkkilaista jogurttia, 1 pussi mantelilastuja, 2 rkl oliiviöljyä, 2 rkl vettä, ½ rkl valkoviinietikkaa, ½ tl suolaa ja ripaus vastajauhettua mustapippuria. Soseuta kastike sileäksi.
6. Linssiseos: hienonna 1 punasipuli. Laita linssit isokokoiseen kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon punasipuli, 2 puristettua valkosipulinkynttä, 1 dl korppujauhoja, 3 rkl oliiviöljyä, 1 rkl tomaattisosetta, 1 tl suolaa, 1 tl sambal oelek/ sweet chili –kastiketta, 1 limen hienoksi raastettu kuori ja puolikkaan limen mehu.
7. Muotoile linssiseoksesta noin 16 pientä pihviä (katso vinkki!). Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannussa ja paista pihvit keskilämmöllä 2-3 min per puoli kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.
8. Leikkaa jäljelle jäänyt limenpuolikas lohkoiksi ja tarjoile linssipihvien, paahdettujen vihannesten ja minttukastikkeen kera.