Kukkakaalilasagne

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 30 syyskuu 2019

Kukkakaalilasagne

Lasagnesta on helppo tuunata vegaaninen versio – kokeile vaikka tätä kukkakaalilla höystettyä herkkua!


  • Kukkakaalia, 1 kpl (n. 1,1 kg)
  • Punasipulia, 1 kpl
  • Jävlä-hävikkitomaattikastiketta, 2 purkkia
  • Babypinaattia, 125 g
  • Valkosipulinkynsiä, 3 kpl
  • Kaurafraicea, 3 purkkia
  • Vegaanista juustoraastetta, 150 g
  • Lasagnelevyjä, 1 pakkaus
  • Agavesiirappia
  • Suolaa
  • Savupaprikajauhetta
  • Mustapippuria

Valmistusohjeet kukkakaalilasagnelle

1. Lämmitä uuni 225 asteiseksi.

2. Viipaloi 1 kukkakaali ja laita uunipaperilla vuoratulle pellille. Mausta ½ tl suolaa ja lorauta päälle oliiviöljyä. Paahda uunin ylätasolla noin 15 minuuttia.

3. Valmista sillä aikaa kastike. Kuori ja hienonna 1 punasipuli ja 3 valkosipulinkynttä. Paista sipulit 1 rkl öljyä pannussa noin 4 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää pannuun 125 g babypinaattia (huuhdottua) ja 2 prk tomaattikastiketta. Lisää mausteeksi 1 tl suolaa, ¼ tl savustettua paprikajauhetta (tai 1 tl tavallista paprikajauhetta), ½ tl mustapippuria ja ½ rkl agavesiirappia. Sekoita ja anna porista noin 5 minuuttia.

4. Kokoa lasagne tomaattikastikkeesta, lasagnelevyistä, kukkakaalista, 4 dl kaurafraichea sekä 150 g raastettua vegaanijuustoa. Päällimmäiseksi tulee 2 dl kaurafraichea ja noin 1/3 tomaattikastikkeesta sekä pinnalle raastettua vegaanijuustoa.

5. Paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia.

Kukkakaalilasagne

Lisää julkaisuja