Jouluinen klementiinimarmeladi

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 12 joulukuu 2019

Jouluinen klementiinimarmeladi

Jouluaaton aamiaispöydän kruunaa sämpylöille levitettävä klementiinimarmeladi. Sopii myös juuston ja pipareiden kera!


  • 500 g klementiinejä
  • 1 sitruuna
  • 5 dl taloussokeria
  • 1 dl vettä
  • ½ vaniljatanko
  • 1 cm kanelitankoa

Klementiinimarmeladin valmistus

1. Pese ja viipaloi yksi klementiini ohuesti.
2. Kuori ja viipaloi loput klementiineistä.
3. Laita kaikki kattilaan puristetun sitruunamehun, sokerin ja veden kanssa. Anna kiehahtaa ja kaavi lusikalla pintakerros pois.
4. Halkaise vaniljatanko ja lisää sisus kattilaan kanelitangon kera.
5. Anna hautua 15-20 min ja jäähtyä ennen tarjoilua.


Marmeladikoe! Tarkistaaksesi, onko marmeladi valmista, kasta lusikka marmeladissa ja pidä kattilan yllä. Jos marmeladi valuu lusikasta hitaina pisaroina, se on valmista.

Jouluinen klementiinimarmeladi

Lisää julkaisuja