Kirpeä puolukkafudge
Julkaistu 05 marraskuu 2020

Loihdi kirpeänmakeat puolukkafudget joulupöydän tarjoiluiksi tai lahjaksi.
- 3 dl taloussokeria
- 1½ dl maitoa
- 1½ dl kuohukermaa
- 1 rkl siirappia
- 50 g valkosuklaata paloina
- 50 g voita
- 1 dl pakastepuolukoita
Näin teet fudgea itse
- Sekoita sokeri, maito, kerma ja siirappi paksupohjaisessa keskisuuressa kattilassa. Keitä keskilämmöllä 120 asteeseen (n. 1 tunti). Sekoittele välillä ja alenna lämpöä, ettei karamelliseos pala.
- Ota kattila kuumalta liedeltä. Lisää joukkoon valkosuklaa ja voi. Aseta sivuun ja anna jäähtyä 70 asteeseen, mutta älä sekoita.
- Lisää vielä pakastepuolukat ja sekoita tasaiseksi. Kaada fudge vuokaan (n. 12x12 cm) leivinpaperin päälle.
- Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa paloiksi ennen tarjoilua.