Kirpeä puolukkafudge

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 12 joulukuu 2019

Kirpeä puolukkafudge

Loihdi kirpeänmakeat puolukkafudget joulupöydän tarjoiluiksi tai lahjaksi.


  • 3 dl taloussokeria
  • 1½ dl maitoa
  • 1½ dl kuohukermaa
  • 1 rkl siirappia
  • 50 g valkosuklaata paloina
  • 50 g voita
  • 1 dl pakastepuolukoita

Näin teet fudgea itse

  1. Sekoita sokeri, maito, kerma ja siirappi paksupohjaisessa keskisuuressa kattilassa. Keitä keskilämmöllä 120 asteeseen (n. 1 tunti). Sekoittele välillä ja alenna lämpöä, ettei karamelliseos pala.
  2. Ota kattila kuumalta liedeltä. Lisää joukkoon valkosuklaa ja voi. Aseta sivuun ja anna jäähtyä 70 asteeseen, mutta älä sekoita.
  3. Lisää vielä pakastepuolukat ja sekoita tasaiseksi. Kaada fudge vuokaan (n. 12x12 cm) leivinpaperin päälle.
  4. Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa paloiksi ennen tarjoilua.
Kirpeä puolukkafudge

Lisää julkaisuja