Kirjolohipihvit perunamuusilla

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 16 tammikuu 2020

Kirjolohipihvit perunamuusilla

Kipparin kirjolohipihvit ovat helppo tapa saada perheen pienimmätkin syömään kalaa!


  • Banaanisalottisipulia, 1 kpl
  • Parsakaalia, 1 kpl
  • Kirsikkatomaatteja, 1 pakkaus
  • Kirjolohta, n. 600 g
  • Jauhoista perunaa, n. 900 g
  • Maitoa
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Voita
  • Korppujauhoja
  • Mustapippuria
  • Kuivattua oreganoa
  • Kananmunia (2 kpl)

Kirjolohipihvien resepti

1. Keitä perunavesi kiehuvaksi. Kuori ja leikkaa n. 900 g jauhoista perunaa pienemmiksi paloiksi. Keitä perunapalat kevyesti suolatussa vedessä, kunnes ovat pehmeät.

2. Kiehauta n. 1 l kevyesti suolattua vettä toisessa kattilassa. Leikkaa nahka pois kirjolohesta (n. 600 g) ja leikkaa annospaloiksi. Laita kattilaan ja anna hautua 5-6 min tai kunnes kala on kypsää.

3. Leikkaa 1 parsakaali nupuiksi ja viipaloi varsi. Hienonna 1 banaanisalottisipuli.

4. Keitä parsakaali 2-3 min pienessä kattilassa, kevyesti suolatussa vedessä. Laita parsakaali ja rasiallinen kirsikkatomaatteja kulhoihin.

5. Kirjolohipihvit: Valuta lohikattila. Survo kala haarukalla suoraan kattilassa. Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli, 1 dl maitoa, ½ dl korppujauhoja, 2 kananmunaa, 1 rkl kuivattua oreganoa, 3/4 tl suolaa ja hieman vastajauhettua mustapippuria. Sekoita paksuksi taikinaksi.

6. Kuumenna hieman oliiviöljyä paistinpannussa. Käytä 1 dl taikinaa pihviä kohden. Taputtele taikinakeko lastalla litteäksi pannulla. Paista 2-3 min per puoli.

7. Muusi: Valuta peruna. Lisää kattilaan 2 dl maitoa (lämmintä) ja hieman voita. Sekoita sähkövatkaimella muusiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla oman maun mukaan.

8. Tarjoile vastapaistetut kirjolohipihvit perunamuusin, parsakaalin ja tomaatin kanssa.

Kirjolohipihvit perunamuusilla

Perhekassissa tarjottua!

Tämä resepti on äänestetty yhdeksi Perhekassin parhaista!

Lisää julkaisuja