Kirjolohipihvit perunamuusilla
Julkaistu 16 tammikuu 2020

Kipparin kirjolohipihvit ovat helppo tapa saada perheen pienimmätkin syömään kalaa!
- Banaanisalottisipulia, 1 kpl
- Parsakaalia, 1 kpl
- Kirsikkatomaatteja, 1 pakkaus
- Kirjolohta, n. 600 g
- Jauhoista perunaa, n. 900 g
- Maitoa
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Voita
- Korppujauhoja
- Mustapippuria
- Kuivattua oreganoa
- Kananmunia (2 kpl)
Kirjolohipihvien resepti
1. Keitä perunavesi kiehuvaksi. Kuori ja leikkaa n. 900 g jauhoista perunaa pienemmiksi paloiksi. Keitä perunapalat kevyesti suolatussa vedessä, kunnes ovat pehmeät.
2. Kiehauta n. 1 l kevyesti suolattua vettä toisessa kattilassa. Leikkaa nahka pois kirjolohesta (n. 600 g) ja leikkaa annospaloiksi. Laita kattilaan ja anna hautua 5-6 min tai kunnes kala on kypsää.
3. Leikkaa 1 parsakaali nupuiksi ja viipaloi varsi. Hienonna 1 banaanisalottisipuli.
4. Keitä parsakaali 2-3 min pienessä kattilassa, kevyesti suolatussa vedessä. Laita parsakaali ja rasiallinen kirsikkatomaatteja kulhoihin.
5. Kirjolohipihvit: Valuta lohikattila. Survo kala haarukalla suoraan kattilassa. Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli, 1 dl maitoa, ½ dl korppujauhoja, 2 kananmunaa, 1 rkl kuivattua oreganoa, 3/4 tl suolaa ja hieman vastajauhettua mustapippuria. Sekoita paksuksi taikinaksi.
6. Kuumenna hieman oliiviöljyä paistinpannussa. Käytä 1 dl taikinaa pihviä kohden. Taputtele taikinakeko lastalla litteäksi pannulla. Paista 2-3 min per puoli.
7. Muusi: Valuta peruna. Lisää kattilaan 2 dl maitoa (lämmintä) ja hieman voita. Sekoita sähkövatkaimella muusiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla oman maun mukaan.
8. Tarjoile vastapaistetut kirjolohipihvit perunamuusin, parsakaalin ja tomaatin kanssa.