Kikherne-papupata

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 01 syyskuu 2019

Kikherne-papupata

Vegaaninen kikherne-papupata saa ihastuttavan makunsa maapähkinävoista.


  • Sipulia, 1 kpl
  • Valkosipulinkynsiä, 4 kpl
  • Inkivääriä, 1 pala (n. 1 rkl)
  • Borlottipapuja (säilöttyjä), 1 prk (400 g)
  • Kikherneitä (säilöttyjä), 1 prk (400 g)
  • Kookosmaitoa, 1 prk (400 g)
  • Tomaattimurskaa, 1 prk
  • Maapähkinävoita (makeuttamatonta), ½ dl
  • Riisiä / jyviä, 4 annosta
  • Limeä, 1 kpl
  • Korianteria, 1 ruukku
  • Suolaa
  • Currymaustetta
  • Oliiviöljyä

Kikherne-papupadan valmistusohjeet

1. Hienonna 1 keltasipuli ja 4 valkosipulinkynttä. Kuri ja raasta noin 1 rkl inkivääriä. Paista sipulit, inkivääri ja 1 rkl curryä 2 rkl öljyä paistokastarissa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

2. Valuta 1 purkki borlottipapuja ja 1 purkki kikherneitä. Lisää kikherneet ja pavut sekä 1 purkki kookosmaitoa, 1 prk tomaattimurskaa sekä ½ dl maapähkinävoita pataan. Mausta 1 tl suolaa ja anna padan porista matalalla lämmöllä noin 30 minuuttia.

3. Keitä 4 annosta riisiä tai muita jyviä pakkauksen ohjeiden mukaan.

4. Hienonna 1 ruukullinen korianteria ja lohko 1 lime.

5. Tarkista padan maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele korianteria padan pinnalle ja tarjoa riisin/jyvien sekä limelohkojen kera.

Kikherne-papupata maapähkinävoilla

Lisää julkaisuja