Kikherne-papupata
Julkaistu 01 syyskuu 2019

Vegaaninen kikherne-papupata saa ihastuttavan makunsa maapähkinävoista.
- Sipulia, 1 kpl
- Valkosipulinkynsiä, 4 kpl
- Inkivääriä, 1 pala (n. 1 rkl)
- Borlottipapuja (säilöttyjä), 1 prk (400 g)
- Kikherneitä (säilöttyjä), 1 prk (400 g)
- Kookosmaitoa, 1 prk (400 g)
- Tomaattimurskaa, 1 prk
- Maapähkinävoita (makeuttamatonta), ½ dl
- Riisiä / jyviä, 4 annosta
- Limeä, 1 kpl
- Korianteria, 1 ruukku
- Suolaa
- Currymaustetta
- Oliiviöljyä
Kikherne-papupadan valmistusohjeet
1. Hienonna 1 keltasipuli ja 4 valkosipulinkynttä. Kuri ja raasta noin 1 rkl inkivääriä. Paista sipulit, inkivääri ja 1 rkl curryä 2 rkl öljyä paistokastarissa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
2. Valuta 1 purkki borlottipapuja ja 1 purkki kikherneitä. Lisää kikherneet ja pavut sekä 1 purkki kookosmaitoa, 1 prk tomaattimurskaa sekä ½ dl maapähkinävoita pataan. Mausta 1 tl suolaa ja anna padan porista matalalla lämmöllä noin 30 minuuttia.
3. Keitä 4 annosta riisiä tai muita jyviä pakkauksen ohjeiden mukaan.
4. Hienonna 1 ruukullinen korianteria ja lohko 1 lime.
5. Tarkista padan maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele korianteria padan pinnalle ja tarjoa riisin/jyvien sekä limelohkojen kera.