Spagetti al gamberi- katkarapupasta
Julkaistu 28 elokuu 2020

Ihana ja nopea italialinen Spagetti al gamberi katkarapupasta ei jätä kylmäksi
- Banaanisalottisipulia, 1 kpl
- Lehtipersiljaa, 1 ruukku
- Fenkolia, 1 kpl
- Kuohukermaa, 1 dl
- Tomaatteja, 3 kpl
- Juustoraastetta, 50 g
- Katkarapuja, noin 320 g
- Spagettia, noin 400 g
- Chilihiutaleita
- Kanaliemikuutioita
- Maitoa
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Valkosipulinkynsiä
- Valkoviinietikkaa
- Voita
Spagetti al gamberin valmistusohjeet
1. Keitä n. 400 g spagettia pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Halkaise 1 fenkoli ja leikkaa kantaosa pois, katso vinkki. Viipaloi fenkoli ja 1 banaanisalottisipuli. Silppua 1 ruukku lehtipersiljaa karkeasti. Lohko 3 tomaattia.
3. Kastike: Kuumenna tilavassa paistinpannussa 1 rkl oliiviöljyä ja 1 tl voita. Paista sipuli, fenkoli, tomaatit ja 3 puristettua valkosipulinkynttä keskilämmöllä 2-3 min.
4. Lisää pannuun 2 dl maitoa, 1 dl kuohukermaa, 1 kanaliemikuutio, 1 tl valkoviinietikkaa ja 1 tl chilihiutaleita. Anna hautua 4-5 min.
5. Sekoita keitetty spagetti, kastike, katkaravut (valutettuna) ja lehtipersilja pastakattilassa. Lisää suolaa maun mukaan ja tarjoile heti juustoraasteen (50 g) kanssa.
Vinkki! Halkaise fenkoli pituussuunnassa ja poista puinen juuriosa v-muotoisella viillolla.