Lempeä kasvissosekeitto

Julkaistu 13 elokuu 2020

Lempeä kasvissosekeitto

Terveellinen ja täyteläinen kasvissosekeitto maistuu kaikille vauvasta vaariin


  • Uuniperunaa, n. 400 g
  • Lehtipersiljaa, 1/2 ruukkua
  • Sipulia, 1 kpl
  • Porkkanoita, n. 250 g
  • Naanleipää, 1 pakkaus
  • Kuohukermaa, 1,3 dl
  • Valkoisia papuja, 380 g (valutettu 230 g)
  • Kesäkurpitsaa, 1 kpl
  • Juoksevaa hunajaa
  • Mustapippuria
  • Kasvisliemikuutioita
  • Kuivattua timjamia
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Valkosipulinkynsiä
  • Valkoviinietikkaa

Kasvissosekeiton valmistusohjeet

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista naanleipä pakkauksen ohjeen mukaan (katso vinkki!).

2. Kuori perunat (n. 400 g). Pilko perunat sekä kesäkurpitsa noin 1 cm kokoisiksi paloiksi. Silppua sipuli karkeasti. Kuori n. 250 g porkkanoita ja leikkaa ne kolikoiksi.

3. Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä tilavassa kattilassa. Paista perunat, kesäkurpitsa, sipuli sekä porkkanakolikot kuumalla lämmöllä 3-4 min. Lisää kattilaan ¾ rkl kuivattua timjamia, 1 rkl valkoviinietikkaa, 2 tl juoksevaa hunajaa, 2 kasvisliemikuutioita, 2 puristettua valkosipulinkynttä ja 8 dl vettä. Anna hautua keskilämmöllä 10-12 min, kunnes perunat ovat kypsiä.

4. Kaada joukkoon 1,3 dl kuohukermaa ja anna kiehahtaa. Lisää vielä valkoiset pavut (huuhdottuja ja valutettuja) ja soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Lisää ripaus suolaa ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan.

5. Silppua lehtipersilja karkeaksi silpuksi. Ripottele persilja keiton päälle ja tarjoile vastapaistetun leivän kera.

VINKKI! Onko sinulla ylimääräistä aikaa? Hiero lämpimät leivät halkaistuilla valkosipulinkynsillä.

Lempeä kasvissosekeitto

Lasten suosikkikassissa tarjottua

Tämä resepti on ollut tarjolla Lasten suosikkikassissa!

Lisää julkaisuja