Kasvispizza rucolatahnalla

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 24 tammikuu 2020

Kasvispizza rucolatahnalla

Itsetehty rucolatahna kruunaa kasvispizzan, joka maistuu koko perheelle! Helppo tuunata myös täysin vegaaniseksi, kun vaihdat juustoraasteen vegevaihtoehtoon.


  • Herkkusieniä, 1 rasia
  • Kirsikkatomaatteja, 1 rasia
  • Raejuustoa, 1 pakkaus
  • Pizzakit, 1 pakkaus
  • Raastettua mozzarellajuustoa, 150 g
  • Rucolaa, 1 ruukku
  • Punasipulia, 1 kpl
  • Valkosipulinkynsiä
  • Sormisuolaa
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Kuivattua oreganoa

Kasvispizzan ja rucolatahnan resepti

1. Laita uunipelti uuniin ja kuumenna uuni 250 -asteiseksi.

2. Esivalmistelut: Viipaloi 1 punasipuli ja 250 g herkkusieniä. Halkaise rasiallinen kirsikkatomaatteja.

3. Valkosipulipaistetut herkkusienet: Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannussa. Lisää pannuun herkkusienet sekä 2 puristettua valkosipulinkynttä ja paista 3-4 min kuumalla pannulla.

4. Pizza: Rullaa auki pakkauksen pizzataikina leivinpaperin kera. Levitä pizzapohjan päälle pizzakastike, 150 g mozzarellaraastetta, herkkusienet sekä punasipuli. Siirrä pizza kuumalle pellille ja paista uunin ylätasolla 10-12 min, tai kunnes pizza on paistunut.

5. Rucolakastike: Yhdistä sauvasekoittimen kulhoon 1 pakkaus raejuustoa, ½ ruukkua rucolaa ja 1/4 tl suolaa. Soseuta sileäksi (katso vinkki).

6. Viimeistele pizza jäljelle jääneellä rucolalla, kirsikkatomaateilla sekä rucolakastikkeella. Lisää vielä halutessasi pizzan päälle ripaus sormisuolaa ja mustapippuria.


VINKKI! Voit laittaa osan raejuustosta erikseen kulhoon, jos lapset vierastavat rucolakastiketta.

Kasvispizza rucolatahnalla

Perhekassissa tarjottua

Tämä resepti oli yksi vuoden 2019 suosituimmista!

Lisää julkaisuja