Kasvispata bataatilla

Julkaistu 01 lokakuu 2020

Kasvispata bataatilla

Lämmittävä kasvispata bataatilla sopii syksyn pimeneviin iltoihin


  • Sipulia, 1 kpl
  • Bataattia, 1 kpl isokokoinen tai 2 pientä
  • Fenkolia, 1 kpl
  • Tomaattimurskaa, 1 purkki
  • Ateriajyviä, 1 pakkaus n. 500 g
  • Siemensekoitusta, noin 80 g
  • Silmusalaattia, 1 rasia
  • Turkkilaista jogurttia, 2 dl
  • Kurkumaa
  • Mustapippuria
  • Oliiviöljyä
  • Paprikajauhetta
  • Suolaa

Kasvispadan valmistusohjeet

1. Kaada tilkka oliiviöljyä paksupohjaiseen kattilaan. Lisää 1 rkl paprikajauhetta sekä 1 rkl kurkumaa, paista hetki miedolla lämmöllä. Kuori ja lohko 1 sipuli. Lisää sipuli pataan ja jatka paistamista miedolla lämmöllä.

2. Kuori bataatti ja leikkaa kuutioihin (n. 1x1cm). Halkaise 1 fenkoli ja poista kova kanta keskeltä. Leikkaa fenkoli reiluiksi paloiksi. Lisää pataan ja paista muutama minuutti.

3. Kaada joukkoon 1 purkki tomaattimurskaa ja huuhdo purkki 1 dl vettä ja kaada vesi pataan. Mausta 1 tl suolaa sekä ripauksella mustapippuria. Sekoita ja anna porista noin 20 min kannen alla.

4. Keitä 4 annosta ruokajyviä pakkauksen ohjeiden mukaan.

5. Annostele pata ja ruokajyvät kulhoihin. Ripottele pinnalle siemensekoitusta ja silmusalaattia. Tarjoile turkkilaisen jogurtin kera.

 

 

Kasvispata bataatilla ja rapealla Silmusalaatilla

Vegekassissa tarjottua

Tämä resepti on ollut tarjolla Vegekassissa!

Lisää julkaisuja