Kasvispata bataatilla
Julkaistu 01 lokakuu 2020

Lämmittävä kasvispata bataatilla sopii syksyn pimeneviin iltoihin
- Sipulia, 1 kpl
- Bataattia, 1 kpl isokokoinen tai 2 pientä
- Fenkolia, 1 kpl
- Tomaattimurskaa, 1 purkki
- Ateriajyviä, 1 pakkaus n. 500 g
- Siemensekoitusta, noin 80 g
- Silmusalaattia, 1 rasia
- Turkkilaista jogurttia, 2 dl
- Kurkumaa
- Mustapippuria
- Oliiviöljyä
- Paprikajauhetta
- Suolaa
Kasvispadan valmistusohjeet
1. Kaada tilkka oliiviöljyä paksupohjaiseen kattilaan. Lisää 1 rkl paprikajauhetta sekä 1 rkl kurkumaa, paista hetki miedolla lämmöllä. Kuori ja lohko 1 sipuli. Lisää sipuli pataan ja jatka paistamista miedolla lämmöllä.
2. Kuori bataatti ja leikkaa kuutioihin (n. 1x1cm). Halkaise 1 fenkoli ja poista kova kanta keskeltä. Leikkaa fenkoli reiluiksi paloiksi. Lisää pataan ja paista muutama minuutti.
3. Kaada joukkoon 1 purkki tomaattimurskaa ja huuhdo purkki 1 dl vettä ja kaada vesi pataan. Mausta 1 tl suolaa sekä ripauksella mustapippuria. Sekoita ja anna porista noin 20 min kannen alla.
4. Keitä 4 annosta ruokajyviä pakkauksen ohjeiden mukaan.
5. Annostele pata ja ruokajyvät kulhoihin. Ripottele pinnalle siemensekoitusta ja silmusalaattia. Tarjoile turkkilaisen jogurtin kera.