Kasvis-ramen
Julkaistu 09 lokakuu 2019

Japanista lähtöisin olevasta ramen-nuudelikeitosta löytyy runsaasti eri versioita. Maistuva kasvis-ramen on täydellinen ruoka viileneviin syysiltoihin.
- Shiitakesieniä, n. 200 g
- Oisterivinokkaita, n. 100g
- Misotahnaa, 3 rkl
- Kevätsipulia, 1 nippu (n. 100g)
- Korianteria, 1 ruukku
- Porkkanaa, 2 kpl
- Inkivääriä, 1 pieni pala (n. 50 g)
- Riisi- tai sobanuudeleita, 100 g
- Pak choi, 1 ruukku
- Seesaminsiemeniä, 3 rkl
- Tofua, 1 pkt (esim. Mama Mem’s tofua)
- Tamari soijakastiketta (tai tavallista)
- Valkosipulinkynsiä
- Oliiviöljyä
- Kasvisliemikuutioita
Kasvis-ramenin valmistusohjeet
1. Kuori ja hienonna 3 valkosipulinkynttä. Kuori inkivääri ja raasta noin 2 rkl inkivääriä. Hienonna 1 nippu kevätsipulia. Viipaloi noin 200 g shiitakesieniä ja noin 100 g oisterivinokkaita.
2. Lisää paistokasariin reilusti oliiviöljyä ja paista sienet, raastettu valkosipuli, hienonnettu kevätsipuli (säästä hieman koristelua varten) ja raastettu inkivääri noin 4-5 minuuttia keskilämmöllä.
3. Lisää pannuun 3 rkl misotahnaa, 1 ½ kasvisliemikuutiota, 1 rkl soijakastiketta ja 1 litra vettä. Kiehauta ja anna kiehua muutama minuutti.
4. Lisää noin 100 g nuudeleita ja jatka kiehauttamista 2 minuuttia, tai kunnes nuudelit ovat kypsiä.
5. Hienonna sillä välin 1 ruukku pak choi kaalia. Kuori ja leikkaa 2 porkkanaa ohuiksi tikuiksi. Hienonna 1 ruukku korianteria ja leikkaa 1 pakkaus tofua kuutioiksi.
6. Jaa keitto kulhoihin ja lisää hienonnettu pak choi, porkkanatikut, korianteri sekä tofu.