Syksyinen kantarellikeitto

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 15 syyskuu 2019

Syksyinen kantarellikeitto

Täydellinen kantarellikeitto on syksyn vakioherkku. Keiton kruunaa tuore timjami.


  • Kantarelleja, noin 600 g
  • Sipulia, 1 kpl
  • Kuohukermaa, 2 dl
  • Vehnäjauhoja, 1 rkl
  • Tuoretta timjamia koristeluun
  • Valkosipulinkynsiä, 4 kpl
  • Kasvisliemikuutio
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Kuivattua timjamia

Kantarellikeiton valmistusohjeet

1. Puhdista noin 600 g kantarelleja ja hienonna kantarellit karkeasti. Haihduta kantarelleista ylimääräinen neste paistaen niitä paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä.

2. Kuori ja hienonna 1 sipuli ja 4 valkosipulinkynttä. Lisää 2 rkl voita sekä sipulit ja 1 tl kuivattua timjamia kattilaan ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Nosta pieni määrä kantarelleja sivuun koristelua varten.

3. Lisää kattilaan 1 rkl vehnäjauhoja ja lisää 7 dl vettä sekä 1 kasvisliemikuutio. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

4. Soseuta keitto karkeasti sauvasekoittimella ja lisää 2 dl kuohukermaa. Kiehauta keitto ja tarkista maku. Mausta ripauksella vastajauhettua mustapippuria ja tarvittaessa suolalla.

5. Annostele keitto lautasille ja koristele kantarelleilla ja muutamalla timjaminoksalla.

 

Kantarellikeitto
Kantarelleista loihtii niin keiton kuin lämpimät voileivätkin

Lisää julkaisuja