Herkullinen kanalasagne
Julkaistu 21 elokuu 2020

Kanalasagne eli lasagne al pollo tarjoillaan raikkaan päärynäsalaatin kera. Tätä herkkua kannattaa valmistaa isompi annos kerralla
Kahdeksan annosta:
- Banaanisalottisipulia, 2 kpl
- Lasagnelevyjä, 500 g
- Kananpojan fileetä, 1,2 kg
- Salaattisekoitusta, noin 250 g
- Pizzakastiketta, 1 purkki
- Päärynää, 2 kpl
- Juustoraastetta, 150 g
- Valkosipulinkynsiä
- Punaista paprikaa, 1 kpl
- Tomaattia, 3 kpl
- Ranskankermaa, 1 pakkaus
- Kesäkurpitsaa, 1 kpl
- Mustapippuria
- Kuivattua timjamia
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Sambal oelekia/sweet chili-kastiketta
- Valkoviinietikkaa
Kanalasagnen valmistusohjeet
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen
2. Valmistelut: Viipaloi 2 banaanisalottisipulia ohuesti. Kuutioi 1 kesäkurpitsa ja 1 punainen paprika. Leikkaa kananpojan fileet pienehköiksi paloiksi
3. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä tilavassa paistinpannussa tai paistopadassa. Paista sipuli, kesäkurpitsa, paprika ja 2 puristettua valkosipulinkynttä korkealla lämmöllä 4-5 min. Siirrä lautaselle.
4. Kanakastike: Kuumenna uudestaan 1 rkl oliiviöljyä paistinpannussa. Paista kananpoika, 2 tl kuivattua timjamia, 2 tl paprikajauhetta, 1 ½ tl suolaa erissä korkealla lämmöllä 2-3 min ja siirrä ainekset paistopataan. Lisää pataan paistetut vihannekset, 2 tl sambal oelekia/sweet chili-kastiketta, purkillinen pizzakastiketta ja 2 dl ranskankermaa. Anna hautua 3-4 min.
5. Lasagne: Lado voideltuun uunivuokaan (n. 20x30cm) vuorotellen lasagnelevyjä ja kanakastiketta, päällimmäiseksi kerros kanakastiketta. Viimeistele lasagne juustoraasteella (1 pussi) ja gratinoi uunin ylätasolla 20-25 min, kunnes lasagne on kypsää.
6. Vihersalaatti: Huuhtele rasiallinen salaattisekoitusta. Pilko 2 päärynää ja 3 tomaattia, laita kaikki ainekset kulhoon. Mausta oliiviöljyllä, valkoviinietikalla ripauksella suolaa ja vastajauhettua mustapippuria.
7. Tarjoile Lasagne al pollo vihersalaatin kera.