Kalkkunaviilokki rakuunalla

Julkaistu 06 elokuu 2020

Kalkkunaviilokki rakuunalla

Tässä herkullinen ja helppo klassikko arkeen - valmista iso annos ja säästä aikaa! Reseptissä on 8 annosta, ruokaa riittää siis 4 hengelle kahdeksi päiväksi. Voit myös puolittaa reseptin ainekset ja valmistaa pienemmän annoksen.


  • Lehtipersiljaa, ½-1 ruukkua
  • Basmatiriisiä, 500 g pakkaus
  • Herkkusieniä, 400-500 g
  • Tomaattia, 6 kpl
  • Sipulia, 1 kpl
  • Kalkkunaleikettä, noin 900 g
  • Kuohukermaa, 2 dl
  • Dijonsinappia
  • Kanaliemikuutiota
  • Kuivattua rakuunaa
  • Maitoa
  • Mustapippuria
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Vehnäjauhoja/Maissitärkkelystä
  • Valkosipulinkynsiä

Kalkkunaviilokin valmistusohjeet

1. Keitä 8 annosta basmatiriisiä pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä mielellään puolet vasta seuraavana päivänä.

2. Valmistelut: Lohko 1 sipuli ja herkkusienet. Leikkaa kalkkunafileet pienemmiksi paloiksi.

3. Kuumenna hieman oliiviöljyä tilavassa paistinpannussa. Paista kalkkuna erissä korkealla lämmöllä 2-3 min. Nosta paistopataan.

4. Kuullota paistinpannussa 3-4 min: sienet, sipuli, 2 puristettua valkosipulinkynttä, ½ rkl kuivattua rakuunaa, 1 tl suolaa ja hieman vastajauhettua mustapippuria. Siirrä ainekset pataan.

5. Ripottele pataan 2 rkl vehnäjauhoja/maissitärkkelystä ja vatkaa joukkoon 2 dl kuohukermaa, 4 dl maitoa, 2 rkl dijonsinappia, 1 murustettu kanaliemikuutio ja ¼ tl suolaa. Hauduta 5-6 min, kunnes kalkkuna on läpikypsää (sisälämpötila 72°C).

6. Tomaattisalaatti: Kuutioi 6 tomaattia ja hienonna reilu ½ ruukkua lehtipersiljaa karkeasti. Laita kulhoon ja sekoita joukkoon hieman oliiviöljyä ja suolaa.

7. Ripottele hieman kuivattua rakuuna kalkkunaviillokin päälle ja tarjoile basmatiriisin ja tomaattisalaatin kanssa.

VINKKI! Voit halutessasi myös käyttää tuoretta rakuunaa

Kalkkunaviilokki dijonsinapilla ja rakuunalla

Arjen pelastajakassissa tarjottua

Tämä resepti on ollut tarjolla Arjen pelastajakassissa

 

Lisää julkaisuja