Inkiväärishotti

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 06 syyskuu 2019

Inkiväärishotti

Nyt on hyvä aika ennaltaehkäistä syysflunssat tehokkaalla inkiväärishotilla. Supertehokas inkiväärishotti säilyy hyvin jääkaapissa ja on helppo valmistaa itse. Todellinen flunssankarkottaja!


  • Inkivääriä, noin 150 g (kämmenen kokoinen pala)
  • Vettä, 1 litra
  • Minttua, ½ ruukkua
  • Sitruunaa, 1 kpl
  • Hunajaa, ½ dl

Valmistusohjeet

1. Lämmitä 1 litra vettä kattilassa tai vedenkeittimessä noin 60 asteiseksi.

2. Kuori ja raasta noin 150 g inkivääriä hienoksi raasteeksi. Laita kulhoon.

3. Lisää kuuma vesi kulhoon ja anna vetäytyä hetken. Lisää ½ dl hunajaa sekä muutama oksallinen minttua. Anna vetäytyä huoneenlämmössä reilu tunti.

4. Siivilöi seos ja kaada kannuun. Purista joukkoon 1 sitruunan mehut. Säilytä jääkaapissa ja nauti shottilasillinen aamuisin.

Itsetehty nkiväärishotti

Lisää julkaisuja