Inkiväärishotti

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 06 syyskuu 2019

Inkiväärishotti

Nyt on hyvä aika ennaltaehkäistä syysflunssat tehokkaalla inkiväärishotilla. Supertehokas inkiväärijuoma säilyy hyvin jääkaapissa ja on helppo valmistaa itse, ilman blenderiä tai mehustinta, Sannan nopealla reseptillä. Todellinen flunssankarkottaja inkiväärin hyötyjen ansiosta!


  • Inkivääriä, noin 150 g (kämmenen kokoinen pala)
  • Vettä, 1 litra
  • Minttua, ½ ruukkua
  • Sitruunaa, 1 kpl
  • Hunajaa, ½ dl

Itsetehdyn inkiväärishotin ohje

1. Lämmitä 1 litra vettä kattilassa tai vedenkeittimessä noin 60 asteiseksi.

2. Kuori ja raasta noin 150 g inkivääriä hienoksi raasteeksi. Laita kulhoon.

3. Lisää kuuma vesi kulhoon ja anna vetäytyä hetken. Lisää ½ dl hunajaa sekä muutama oksallinen minttua. Anna vetäytyä huoneenlämmössä reilu tunti.

4. Siivilöi seos ja kaada kannuun. Purista joukkoon 1 sitruunan mehut. Säilytä jääkaapissa ja nauti shottilasillinen aamuisin.

Itsetehty nkiväärishotti

Lisää julkaisuja