Haukipullat ja perunamuusi

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 14 lokakuu 2019

Haukipullat ja perunamuusi

Hauesta syntyvät ihastuttavat haukipullat maistuvat koko perheelle.


  • Haukifileetä, n. 500 g
  • Ranskankermaa, 2 dl
  • Valkosipuliruohoa, 1 ruukku (tai tavallista ruohosipulia)
  • Perunaa, noin 800 g
  • Kurkkua, 1 kpl
  • Retiisejä, 1 nippu
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Korppujauhoja, 1 dl
  • Maitoa
  • Voita
  • Kananmunaa (1 kpl)

Valmistusohjeet

1. Kuori ja keitä noin 800 g perunaa pehmeäksi miedosti suolatussa vedessä.

2. Laita noin 1 dl korppujauhoja sekä 1 dl ranskankermaa kulhoon. Lisää 1 kananmuna ja mausta ½ tl suolaa ja ripauksella mustapippuria. Sekoita ja anna turvota hetki.

3. Hienonna haukifilee tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa tai leikkaa pieniksi palasiksi ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella.

4. Hienonna ruukullinen valkosipuliruohoa ja lisää puolet valkosipuliruohosta sekä haukimassa kulhoon korppujauhojen sekaan. Sekoita tasaiseksi.

5. Kuumenna voita paistinpannussa ja muotoile käsin haukipullia ja lisää ne paistinpannuun. Paista haukipullia noin 5 minuuttia kauttaaltaan melko kuumassa pannussa. Anna pullien saada hienon paistopinnan ennen kuin kääntelet niitä, niin ne pysyvät paremmin kasassa.

6. Valuta perunat ja survo niitä perunasurvimella tai puuhaarukalla. Lisää noin 2 dl (mikrossa) lämmitettyä maitoa ja nokare voita. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla tai sähkövatkaimella.

7. Laita 1 dl ranskankermaa kulhoon ja lisää loput hienonnetusta valkosipuliruohosta joukkoon. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Leikkaa 1 kurkku tikuiksi ja laita kurkkutikut ja retiisit kulhoihin.

8. Tarjoile haukipullat perunamuusin, kastikkeen sekä vihannesten kera.

Suomalaisesta hauesta syntyy maistuvia haukipullia
Haukipullat ja perunamuusi

Lisää julkaisuja