Halloumia sahramiriisillä

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 16 tammikuu 2020

Halloumia sahramiriisillä

Paistettu halloumijuusto saa tässä reseptissä kylkeensä ihanan pirteänväristä sahramiriisiä ja sitruunakasviksia.


  • Banaanisalottisipulia, 1 kpl
  • ​Parsakaalia, ½ kpl
  • Sitruunaa, 1 kpl
  • Kirsikkatomaatteja, 1 rasia
  • Halloumijuustoa, 2 kpl
  • Rusinoita, 2 rasiaa
  • Sahramia, 1 pakkaus
  • Turkkilaista jogurttia, 2 dl
  • (Basmati)riisiä
  • Chilihiutaleita
  • Juoksevaa hunajaa
  • Kasvisliemikuutioita
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Valkosipulinkynsiä

Halloumin ja sahramiriisin resepti

1. Keitä 4 annosta (basmati)riisiä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää 1 pakkaus sahramia ja korvaa suola ½ kasvisliemikuutiolla.

2. Halkaise 1 pakkaus kirsikkatomaatteja ja viipaloi 1 banaanisalottisipuli ohuesti. Leikkaa ½ parsakaalista nuput ja viipaloi varsi ohueksi. Raasta 1 sitruunan kuori hienoksi.

3. Kuumenna oliiviöljyä paistinpannussa. Paista parsakaali korkealla lämmöllä 2-3 min ja mausta suolalla (1/4 tl). Alenna keskilämmölle ja lisää 2 puristettua valkosipulinkynttä, raastettu sitruunankuori, puolikkaan sitruunan mehu (n. 1-2 rkl), tomaatit ja sipuli. Kuullota vielä 1-2 min. Aseta lautaselle ja säästä pannu.

4. Viipaloi 2 pakkausta halloumia. Kuumenna oliiviöljyä käyttämässäsi pannussa. Paista halloumi 1-2 min per puoli, kunnes se on saanut väriä pintaan. Valuta 2 tl juoksevaa hunajaa juuston päälle.

5. Sahramiriisi: Sekoita 2 rasiaa rusinoita vastakeitettyyn riisiin. Lisää suolaa ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan. Viimeistele chilihiutaleilla.

6. Lohko loput sitruunasta (½). Tarjoile halloumi ja sahramiriis, sitruunapaistettujen kasvisten, sitruunalohkojen ja turkkilaisen jogurtin (2 dl) kanssa.

Vinkki! Mausta jogurtti vaikka juustokuminalla (1 tl) ja suolalla (1/4 tl)!

Halloumia sahramiriisillä

Maukaskassissa tarjottua!

Tämä resepti on äänestetty yhdeksi Maukaskassin parhaista!

Lisää julkaisuja