Caponata -kasvispata
Julkaistu 29 lokakuu 2020

Caponata -kasvispata vuohenjuustopalloilla maistuu tuoreltaan tai seuraavana päivänä kun maut ovat syventyneet
- Munakoisoa, 1 kpl
- Bulguria, 250 g
- Sipulia, 1 kpl
- Säilöttyjä kirsikkatomaatteja, 1 purkki
- Labneh-jogurttijuustoa, 1 purkki
- Kurpitsansiemeniä, 120 g
- Tomaattisosetta, 140 g
- Kesäkurpitsaa, 1 kpl
- Kavisliemikuutioita
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Sokeria
- Kuivattua rosmariinia
- Kuivattua timjamia
- Valkosipulinkynsiä
Caponatan valmistusohjeet
1. Esivalmistelut: Leikkaa 1 munakoiso ja 1 kesäkurpitsa n. 1 cm kokoisiksi paloiksi. Hienonna 1 sipuli.
2. Caponata kasvispata: Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä tilavassa paistinpannussa tai paistopadassa. Kuullota munakoiso kuumalla pannulla 5-6 min, tai kunnes se on saanut kauniin värin.
3. Alenna lieden lämpötilaa ja lisää pannuun sipuli, kesäkurpitsa, 2 puristettua valkosipulinkynttä, 1 purkki tomaattisosetta, 2 tl sokeria, 1 tl kuivattua rosmariinia, 1 tl kuivattua timjamia, 1 tl suolaa, 1 purkki säilöttyjä kirsikkatomaatteja, 1 dl vettä ja 1 kasvisliemikuutio. Anna hautua 10-15 min.
4. Keitä 250 g bulguria pakkauksen ohjeen mukaan.
5. Lisää 1 labneh-juusto sekä noin 120 g kurpitsansiemeniä caponatan päälle ja tarjoile vastakeitetyn bulgurin kera.
Vinkki! Jos tahdot voit paahtaa kurpitsansiemeniä noin 4 minuuttia kuumassa, kuivassa pannussa.