Caponata -kasvispata

Julkaistu 29 lokakuu 2020

Caponata -kasvispata

Caponata -kasvispata vuohenjuustopalloilla maistuu tuoreltaan tai seuraavana päivänä kun maut ovat syventyneet


  • Munakoisoa, 1 kpl
  • Bulguria, 250 g
  • Sipulia, 1 kpl
  • Säilöttyjä kirsikkatomaatteja, 1 purkki
  • Labneh-jogurttijuustoa, 1 purkki
  • Kurpitsansiemeniä, 120 g
  • Tomaattisosetta, 140 g
  • Kesäkurpitsaa, 1 kpl
  • Kavisliemikuutioita
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Sokeria
  • Kuivattua rosmariinia
  • Kuivattua timjamia
  • Valkosipulinkynsiä

Caponatan valmistusohjeet

1. Esivalmistelut: Leikkaa 1 munakoiso ja 1 kesäkurpitsa n. 1 cm kokoisiksi paloiksi. Hienonna 1 sipuli.

2. Caponata kasvispata: Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä tilavassa paistinpannussa tai paistopadassa. Kuullota munakoiso kuumalla pannulla 5-6 min, tai kunnes se on saanut kauniin värin.

3. Alenna lieden lämpötilaa ja lisää pannuun sipuli, kesäkurpitsa, 2 puristettua valkosipulinkynttä, 1 purkki tomaattisosetta, 2 tl sokeria, 1 tl kuivattua rosmariinia, 1 tl kuivattua timjamia, 1 tl suolaa, 1 purkki säilöttyjä kirsikkatomaatteja, 1 dl vettä ja 1 kasvisliemikuutio. Anna hautua 10-15 min.

4. Keitä 250 g bulguria pakkauksen ohjeen mukaan.

5. Lisää 1 labneh-juusto sekä noin 120 g kurpitsansiemeniä caponatan päälle ja tarjoile vastakeitetyn bulgurin kera.

Vinkki! Jos tahdot voit paahtaa kurpitsansiemeniä noin 4 minuuttia kuumassa, kuivassa pannussa.

Caponata kasvispata

Vegekassissa tarjottua

Tämä resepti on ollut tarjolla Vegekassissa!

Lisää julkaisuja