Borlottichilipata limellä

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 09 kesäkuu 2020

Borlottichilipata limellä

Herkullinen borlottipata sopii nautittavaksi sateisena kesäpäivänä


  • Lehtipersiljaa, ½ ruukkua
  • Borlottipapuja, 1 pakkaus
  • Sipulia, 1 kpl
  • Kidneypapuja, 2 pakkausta
  • Limeä, 1 kpl
  • Porkkanoita, 2 kpl
  • Paseerattua tomaattia, 1 pakkaus
  • Kermaviiliä, 2 dl
  • Leipää, 1 kpl
  • Kesäkurpitsaa, 1 kpl
  • Balsamiviinietikkaa
  • Jauhettua kanelia
  • Juustokuminaa
  • Kasvisliemikuutioita
  • Kuivattua oreganoa
  • Mustapippuria
  • Oliiviöljyä
  • Sambal oelek/ sweet chili -kastiketta
  • Soijakastiketta
  • Sokeria
  • Suolaa
  • Valkosipulinkynsiä

Borlottichilipadan valmistusohjeet

1. Hienonna 1 sipuli ja 1 kesäkurpitsa. Kuori 2 porkkanaa ja viipaloi ne. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä paistopadassa. Lisää pannuun sipuli, muut vihannekset sekä 2 puristettua valkosipulinkynttä ja kuullota 4-5 min.

2. Sekoita pataan 1 rkl sokeria, 1 rkl kuivattua oreganoa, 2 tl juustokuminaa, ¼ tl jauhettua kanelia, 1 kasvisliemikuutio ja 1 pakkaus paseerattua tomaattia. Anna porista 6-8 min.

3. Lisää joukkoon 1 pakkaus borlottipapuja ja 2 pakkausta kidneypapuja (huuhdottuja ja valutettuja), 2 ½ dl vettä, 2 rkl balsamiviinietikkaa, 1 rkl soijakastiketta ja ½ rkl sambal oelek/ sweet chilikastiketta. Anna kiehua 1-2 min. Lisää ripaus suolaa ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan.

4. Leikkaa 1 lime lohkoiksi ja hienonna ½ ruukkua lehtipersiljaa karkeasti. Laita kermaviili (2 dl) esille kulhoon.

5. Ripottele persilja chilipataan. Tarjoile borlottichili leivän, limelohkojen sekä kermaviilinokareen kanssa.

Borlottichilipata limellä

Lisää julkaisuja