Borlottichilipata limellä
Julkaistu 09 kesäkuu 2020

Herkullinen borlottipata sopii nautittavaksi sateisena kesäpäivänä
- Lehtipersiljaa, ½ ruukkua
- Borlottipapuja, 1 pakkaus
- Sipulia, 1 kpl
- Kidneypapuja, 2 pakkausta
- Limeä, 1 kpl
- Porkkanoita, 2 kpl
- Paseerattua tomaattia, 1 pakkaus
- Kermaviiliä, 2 dl
- Leipää, 1 kpl
- Kesäkurpitsaa, 1 kpl
- Balsamiviinietikkaa
- Jauhettua kanelia
- Juustokuminaa
- Kasvisliemikuutioita
- Kuivattua oreganoa
- Mustapippuria
- Oliiviöljyä
- Sambal oelek/ sweet chili -kastiketta
- Soijakastiketta
- Sokeria
- Suolaa
- Valkosipulinkynsiä
Borlottichilipadan valmistusohjeet
1. Hienonna 1 sipuli ja 1 kesäkurpitsa. Kuori 2 porkkanaa ja viipaloi ne. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä paistopadassa. Lisää pannuun sipuli, muut vihannekset sekä 2 puristettua valkosipulinkynttä ja kuullota 4-5 min.
2. Sekoita pataan 1 rkl sokeria, 1 rkl kuivattua oreganoa, 2 tl juustokuminaa, ¼ tl jauhettua kanelia, 1 kasvisliemikuutio ja 1 pakkaus paseerattua tomaattia. Anna porista 6-8 min.
3. Lisää joukkoon 1 pakkaus borlottipapuja ja 2 pakkausta kidneypapuja (huuhdottuja ja valutettuja), 2 ½ dl vettä, 2 rkl balsamiviinietikkaa, 1 rkl soijakastiketta ja ½ rkl sambal oelek/ sweet chilikastiketta. Anna kiehua 1-2 min. Lisää ripaus suolaa ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan.
4. Leikkaa 1 lime lohkoiksi ja hienonna ½ ruukkua lehtipersiljaa karkeasti. Laita kermaviili (2 dl) esille kulhoon.
5. Ripottele persilja chilipataan. Tarjoile borlottichili leivän, limelohkojen sekä kermaviilinokareen kanssa.