Belugalinssibolognese ja spagettia
Julkaistu 25 elokuu 2019

Spagetti bolognese on helppo tuunata myös kasvisruoka- tai vegaaniversioksi linsseillä!
- Belugalinssejä, 1½ dl
- Ruuanlaitto-punaviiniä, 1¼ dl
- Porkkanaa, n. 500 g
- Sellerinvartta, 3 kpl
- Sipulia, 1 kpl
- Tomaattimurskaa, 2 prk (á 400 g)
-
Vegaani-/parmesanjuustoa, n. 50 g
- Valkosipulinkynsiä
- Tuoretta timjamia, muutama oksa
- Kuivattua meiramia
- Öljyä
- Suolaa
- Mustapippuria
- Laakerinlehtiö
- Kasvisliemikuutioita
Belugalinssibolognesen valmistusohjeet
1. Esivalmistelut: Kuori ja hienonna 1 sipuli ja 3 valkosipulinkynttä. Kuori ja hienonna n. 500 g porkkanaa ja hienonna 3 sellerinvartta sekä muutama timjaminoksa.
2. Kuullota ensin sipulit öljyssä muutama minuutti keskilämmöllä. Lisää pannuun hienonnettu selleri, porkkana sekä timjami. Mausta ½ tl suolaa, 2 tl kuivattua meiramia ja ripaus vastajauhettua mustapippuria. Jatka freesamista 4-5 minuuttia.
3. Siirrä kuullotetut vihannekset pataan ja lisää 1 ¼ dl punaviiniä, 2 purkkia tomaattimurskaa, 1 ½ dl belugalinssejä, 2 dl vettä ja ½ kasvisliemikuutio. Anna porista kannen alla noin 30 minuuttia.
4. Keitä noin 400 grammaa spagettia pakkauksen ohjeiden mukaan.
5. Valuta spagetti ja sekoita belugalissibologneese spagetin sekaan. Annostele lautasille ja tarjoa vegaani-/parmesaanijuuston kera.