Belugalinssibolognese ja spagettia

Sannan Ruokakassi

Julkaistu 25 elokuu 2019

Belugalinssibolognese ja spagettia

Spagetti bolognese on helppo tuunata myös kasvisruoka- tai vegaaniversioksi linsseillä!


  • Belugalinssejä, 1½ dl
  • Ruuanlaitto-punaviiniä, 1¼ dl
  • Porkkanaa, n. 500 g
  • Sellerinvartta, 3 kpl
  • Sipulia, 1 kpl
  • Tomaattimurskaa, 2 prk (á 400 g)
  • Vegaani-/parmesanjuustoa, n. 50 g

  • Valkosipulinkynsiä
  • Tuoretta timjamia, muutama oksa
  • Kuivattua meiramia
  • Öljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Laakerinlehtiö
  • Kasvisliemikuutioita

Belugalinssibolognesen valmistusohjeet

1. Esivalmistelut: Kuori ja hienonna 1 sipuli ja 3 valkosipulinkynttä. Kuori ja hienonna n. 500 g porkkanaa ja hienonna 3 sellerinvartta sekä muutama timjaminoksa.

2. Kuullota ensin sipulit öljyssä muutama minuutti keskilämmöllä. Lisää pannuun hienonnettu selleri, porkkana sekä timjami. Mausta ½ tl suolaa, 2 tl kuivattua meiramia ja ripaus vastajauhettua mustapippuria. Jatka freesamista 4-5 minuuttia.

3. Siirrä kuullotetut vihannekset pataan ja lisää 1 ¼ dl punaviiniä, 2 purkkia tomaattimurskaa, 1 ½ dl belugalinssejä, 2 dl vettä ja ½ kasvisliemikuutio. Anna porista kannen alla noin 30 minuuttia.

4. Keitä noin 400 grammaa spagettia pakkauksen ohjeiden mukaan.

5. Valuta spagetti ja sekoita belugalissibologneese spagetin sekaan. Annostele lautasille ja tarjoa vegaani-/parmesaanijuuston kera.

Belugalinssibolognese ja spagettia

Lisää julkaisuja