Jouluinen appelsiinikana

Julkaistu 16 joulukuu 2020

Jouluinen appelsiinikana

Tämä aromikas ruoka virittää jo joulutunnelmaan


  • Broilerin rintafilee, 600 g
  • Appelsiini, 2 kpl
  • Sipuli, 1 kpl
  • Porkkana, 2 kpl
  • Kesäkurpitsa, ½ kpl
  • Basmatiriisi, 1 pss
  • Glögimauste, 1 pss
  • Sokeria
  • Juoksevaa hunajaa
  • Rypsiöljyä
  • Suolaa
  • Kasvisliemikuutioita

Valmistusohjeet (neljälle)

1. Pese ja kuivaa appelsiinit. Ota toisen appelsiinin kuoresta kuorimaveitsellä pari reilua suikaletta. Purista molemmista appelsiineista mehu sitruspusertimella. Kuori ja hienonna sipuli ja 1-2 valkosipulinkynttä. Kuori porkkanat ja leikkaa ne mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Pilko ½ kesäkurpitsaa pieniksi kuutioiksi.

2. Kuumenna (pinnoitettu) kattila keskilämmöllä ja lisää tilkka öljyä. Lisää sipuli, porkkana ja kesäkurpitsa sekä ripaus suolaa. Paista 3 min. Lisää valkosipuli ja 3 dl basmatiriisiä, paista vielä 2 min.

3. Lisää 5 dl vettä ja murusteltu kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella. Alenna lämpö miedoksi. Anna hautua 12-15 min kunnes riisi on kypsää ja neste on imeytynyt siihen (jos ruoka alkaa kuivua liian aikaisin, lisää hieman vettä).

4. Sillä välin kuumenna paistinpannu ja lisää tilkka öljyä. Kun pannu on kuuma, lisää broilerin rintafileet sekä ripaus suolaa. Paista 2 min molemmin puolin, kunnes pinta on saanut hyvän värin.

5. Poimi kokonaiset mausteet pois appelsiinikastikkeesta. Annostele kasvisriisi ja broilerin rintafileet lautasille. Lusikoi päälle appelsiinikastiketta pannusta ja tarjoa heti.

Jouluinen appelsiinikana

Maukaskassissa tarjottua

Tämä resepti on ollut tarjolla Maukaskassissa!

Lisää julkaisuja