Bataatti-kvinoasalaatti
Kvinoareseptien helppo ja terveellinen suosikki, bataatti-kvinoasalaatti saa makua chilistä ja limestä. Tofu ja kvinoa antavat salaatille reilusti ruokaisuutta.
Tarvitset:
- Babypinaattia, 1 pakkaus
- Kirsikkatomaatteja, 1 pakkaus
- Kvinoaa, 1 pakkaus
- Tilliä, 1 ruukku
- Tofua, 1 pakkaus
- Limeä, 1 kpl
- Punaisia linssejä, 1 pakkaus
- Kermaviiliä, 1 pakkaus
- Rusinoita, 1 rasia
- Punaista chiliä, 1 kpl
- Punasipulia, 2 kpl
- Bataattia, 2 kpl
- Leivinpaperia
- Chilihiutaleita
- Juoksevaa hunajaa
- Kasvisliemikuutioita
- Jauhettua kanelia
- Jauhettua kardemummaa
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Juustokuminaa
- Valkosipulinkynsiä
Bataatti-kvinoasalaatin valmistusohjeet:
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Paahdettu bataatti: Leikkaa bataatit (2 kpl) 2×2 cm-kokoisiksi paloiksi. Lohko 2 punasipulia. Suikaloi 1 punainen chili. Laita ainekset leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja mausta suolalla (1 tl). Valuta pellille hieman oliiviöljyä ja juoksevaa hunajaa. Paahda uunin keskitasolla 20-25 min kunnes bataatti on pehmennyt ja saanut väriä.
3. Kvinoa: Keitä 4 annosta kvinoaa pakkauksen ohjeiden mukaan, mutta korvaa suola kasvisliemikuutiolla.
4. Kastike: Kaada 1 rkl oliiviöljyä tilavaan salaattikulhoon. Sekoita öljyyn ½ tl suolaa, ½ tl chilihiutaleita, ½ tl jauhettua kanelia, ½ tl jauhettua kardemummaa, 2 puristettua valkosipulinkynttä, 1 pakkaus rusinoita ja 1 limen hienoraastettu kuori ja puristettu mehu.
5. Kuutioi 1 pakkaus tofua. Kuumenna hieman oliiviöljyä paistinpannussa. Paista tofu 2-3 min kunnes se on rapeaa.
6. Bataattisalaatti: Hienonna ruukullinen tilliä karkeasti ja halkaise 1 pakkaus kirsikkatomaatteja. Laita ainekset salaattikulhoon ja lisää paahdettu bataatti, 1 pakkaus linssejä (huuhdottuja ja valutettuja) ja 1 pakkaus babypinaattia (huuhdottu).
7. Kermaviilikastike: Sekoita 1 pakkaus kermaviiliä, 1 tl juustokuminaa ja 1/4 tl suolaa pienessä kulhossa.
8. Viimeistele bataattisalaatti paistetulla tofulla. Tarjoile kvinoan ja kermaviilikastikkeen kera.