Bakerikan kotibilekeksit nyt Sannan Ruokakassissa

Erika Poussa, 24, on huikea nuori yrittäjä. Hän perusti Bakerika-leivontayrityksensä jo 17-vuotiaana, ja avasi hiljattain ensimmäisen oman kahvilan Helsingissä osoitteessa Fredrikinkatu 25.

Erikan leivontabisnes alkoi jo ala-asteiässä. Erikan äiti ei sallinut tytön leipoa herkkuja kotiin arkipäivinä, joten Erika ehdotti, että hän voisi myydä niitä naapurustoon. Sillä heltisi lupa leipomiseen koulupäivien jälkeen.

Lisämainetta herkut saivat, kun Erika ryhtyi leipomaan keksejä veljensä kotibileisiin.

”Veljen kaverit rupesivat kyselemään, että voisiko sun sisko taas tehdä just niitä keksejä”, Erika kertoo. ”Myöhemmin rupesin pitämään omiakin bileitä, ja niihinkin alettiin kysellä Poussa-keksejä. Siitä tuli sellainen juttu, että niitä oli aina kotibileissä pöydässä.”

Näin syntyi Erikan oma IISI-pakastekeksitaikina. Tätä vegaanista keksitaikinaa voi tämän kevään ajan ostaa myös Sannan Ruokakassin lisätuotteena toimituksen mukaan. Taikinapalat siirretään vain leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paistetaan uunissa. Ah!

Erika on hankkinut kokin koulutuksen ravintolakoulu Perhosta, mutta leipojana hän sanoo olevansa itseoppinut.

”Katsoin pienestä pitäen paljon Youtube-videoita ja luin leivontakirjoja. Suosikkejani ovat Nigella Lawson ja Jamie Oliver. He eivät tee pelkästään hyvännäköistä, vaan heidän ohjeitaan on oikeasti helppo noudattaa.”

 

Bakerika-tuotteidensa reseptit Erika on kehitellyt itse. Hän kuvailee tyyliään japanilaisella termillä ”wabi-sabi”. Se tarkoittaa kauneuden löytämistä epätäydellisyydestä, tietynlaista rustiikkisuutta.

”Haluan, että kuppikakuissani ja muissa tuotteissani näkyy käden jälki.”

Uudenkarhean kahvilan tarjoilut näyttävät toinen toistaan herkullisemmilta: on nakukakkuja, erikokoisia kuppikakkuja, ja tietysti IISI-keksejä.

”Valikoimani on aika amerikkalaishenkinen: uunissa paistettua ja voikreemeillä koristeltua, mutta ilman ällömakeaa tai hulluja värejä”, Erika sanoo. ”Haluan, että jokaiselle löytyy valikoimasta jotakin, mitä tekee mieli maistaa. Aina on jotakin suklaista, ja jotakin marjaisan raikasta.”

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Tilaa, kokkaa ja nauti! Emma Gaalan kotimainen menu nyt Sannan Ruokakassissa

Sannan Ruokakassi sponsoroi kotimaisen musiikin suurinta juhlaa, Emma Gaalaa, joka pidetään perjantaina 6.5. Helsingin Jäähallissa. Gaalassa jaetaan palkinnot vuoden kovimmille…

Lue lisää

Näin teemme arjestasi ihanampaa

Oletko ajatellut, että ihan tavallisista arkipäivistä olisi mukava nauttia hieman enemmän? Ehkä oletkin keksinyt arjen piristämiseen jo monta tapaa: kävelylenkit…

Lue lisää

Me olemme Sannan Ruokakassi

Sannan Ruokakassit kootaan iloisen tehotiimin voimin. Ruoka on meille kaikille intohimo (okei, melkein kaikille), mutta suurimman ilon saamme tyytyväisistä asiakkaista….

Lue lisää