Artisokkarisotto herkkusienillä

Artisokkarisotto herkkusienten kera on ihana illallisruoka myös juhlavimpiin hetkiin.

Tarvitset:

  • Risottoriisiä, 170 g
  • Banaanisalottisipuli, 1 kpl
  • Basilikaa, 1 ruukku
  • Sitruunaa, 1 kpl
  • Vuohenjuustoa, 150 g
  • Marinoituja latva-artisokan sydämiä, 1 pieni purkki
  • Rucolaa, 1 ruukku
  • Herkkusieniä, 1 rasia
  • Kasvislimikuutioita
  • Mustapippuria
  • Oliiviöljyä
  • Mustapippuria
  • Valkosipulinkynsiä
  • Suolaa
  • Valkoviinietikkaa

Artisokkarisoton valmistusohjeet:

1. Kuumenna kiehuvaksi kattilassa 0,6 l vettä, 1 kasvisliemikuutiota ja 1 rkl valkoviinietikkaa. Ota kattila pois kuumalta levyltä.

2. Hienonna 1 banaanisalottisipuli. Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannussa ja kuullota minuutin ajan sipuli, 300 g risottoriisiä ja 1 iso puristettua valkosipulinkynsi. Kaada lämmintä kasvislientä kattilaan vähän kerrallaan. Lisää lientä aina edellisen erän imeydyttyä. Anna poreilla keskilämmöllä 15-20 min, välillä sekoittaen, kunnes liemi on loppu tai riisi on pehmennyt.

3. Valkosipulipaistetut herkkusienet: Viipaloi herkkusienet ohueksi. Ota esille toinen paistinpannu ja kuumenna hieman oliiviöljyä pannussa. Paista sienet muutamassa erässä 4-5 min, kunnes neste on kokonaan haihtunut. Lisää joukkoon 1 puristettu valkosipulinkynsi, hieman suolaa sekä vastajauhettua mustapippuria.

4. Leikkaa vuohenjuuston uloin kuori pois ja silppua juusto karkeasti. Sekoita juusto sekä hienoksi raastettu sitruunankuori risoton joukkoon. Lisää ripaus suolaa ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan. Lohko raastettu sitruuna.

5. Valuta marinoidut latva-artisokansydämet.

6. Viimeistele risotto valkosipulipaistetuilla herkkusienillä, latva-artisokan sydämillä sekä basilikanlehdillä (1 rasia). Tarjoile rucolan (1 ruukku) sekä sitruunalohkojen kera (katso vinkki!).

Vinkki! Valmista helppo salaattikastike lisäämällä rucolan päälle loraus oliiviöljyä sekä sitruunalohkojen mehut. Mausta ripauksella suolaa ja vastajauhettua mustapippuria.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää